Cautare
, Contributor

Auto |
|

Noile modele Dacia, Logan, Sandero și Sandero Stepway – fără motoare Diesel

Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, cu motoare exclusiv pe benzină și GPL.  
 aboneaza-te
DACIA LOGAN III (LJI), DACIA SANDERO III (BJI), DACIA SANDERO STEPWAY III (BJI CROSS)

La noua Dacia Logan, aspectul practic continuă să fie o prioritate: portbagajul are nu mai puțin de 528 de litri, cu 18 litri mai mult decât la generația precedentă. Automobilul a crescut în lățime și a pierdut un centimetru din lățime, iar farurile și stopurile au fost redesenate. Surpriza este interiorul: din spătarele scaunelor față se rabatează măsuțe, iar pe volan există comenzi pentru pilotul automat și limitatorul de viteză, precum și senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.
Și noua Dacia Sandero are faruri și stopuri noi, dar noutatea pe care o aduce este trapa electrică – dotare în premieră pentru un automobil Dacia. Ca și la Logan, volanul poate fi reglat pe înălțime și în adâncime. Lista dotărilor standard și opționale este foarte bogată: senzori de parcare față/spate și cameră de asistență pentru parcarea cu spatele, detector de unghi mort, asistență la pornirea din rampă, frână de parcare electronică, limitator de viteză sau servodirecție asistată electric.
Cât privește conectivitatea, noile Logan, Sandero și Sandero Stepway vin cu trei variante de sisteme multimedia. Însă, în versiunea de bază, telefonul conducătorului auto, care poate fi poziționat într-un suport special din bord, se poate transforma în sistem multimedia cu ajutorul unei aplicații gratuite și a conexiunii Bluetooth. Versiunile superioare ale sistemului de infotainment sunt dotate cu ecran tactil de 8 inci și sunt compatibile cu Android Auto și Apple CarPlay.
Cât privește motoarele, avem două variante pe benzină și una pe benzină și GPL: nou este motorul cu turbocompresor TCe 100 ECO-G – 3 cilindri, 1000 cmc, care funcționează cu benzină și GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte; Sce65, un motor aspirat în trei cilindri și 1000 cc, cu o cutie manuală cu 5 trepte; TCe90, un motor turbo cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau o cutie automată CVT.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii