Cautare
, Contributor

Travel |
|

Saint James Paris: locul unde se avântă numai baloanele

Dacă în copilărie ți-ai dorit să poți locui măcar o zi într-o casă de păpuși, îți propunem următorul nivel al visului: un castel parizian decorat ca-ntr-o poveste și amplasat pe locul primului aerodrom pentru baloanele cu aer cald.
 aboneaza-te
Corridor1_as_Smart_Object-1.jpg

În liziera celebrei Bois de Boulogne, între Avenue Foch și Avenue Victor Hugo din arondismentul 16 al Parisului, se afla cu două secole în urmă cel dintâi aerodrom al Parisului, kilometrul-zero al baloanelor cu aer cald din romanele de aventuri.

În 1892, Elise Thiers a construit pe locul „câmpiei baloanelor“ un castel care să servească drept sediu pentru fundația creată în onoarea soțului său, Adolphe Thiers, cel de-al doilea președinte al Republicii Franceze. Astfel, timp de un secol, până la începutul anilor ’90, cei mai buni studenți ai Franței au fost găzduiți în superbul palat în stil Napoleon al III-lea.

Cumpărat de un investitor britanic și actualmente transformat în hotelul extrem de exclusivist Saint James Paris, fostul tărâm al baloanelor rămâne un cocon tainic și senin, plasat parcă în afara timpului.

Poți alege între cele 48 de apartamente – situate pe un etaj sau pe două – unde au stat de-a lungul vremii personalități precum pictorul René Magritte sau Împărăteasa Elisabeta a Austriei.

Noi îți recomandăm camera 203, un Junior Suite așezat pe două etaje, cu vedere către intrarea principală a castelului și către grădinile private, care te va încânta cu un covor și o bibliotecă trompe l’oeil, precum și cu un somptuos dormitor clasic francez, cu tapet și mobilă veche, care surprinde prin lenjeria și decorațiunile contrastante, de culoare roșu-aprins.

Chiar dacă baloanele cu aer cald nu se mai ridică de secole din grădina Saint James, casa scărilor le aduce tributul printr-un superb tapet multicolor. În mod neașteptat având în vedere conservatorismul francez, responsabilă de aura de poveste a locului este decoratoarea americană Bambi Sloan, care a transformat superba clădire în stil neoclasic într-un loc extravagant și fantastic, o promisiune de poveste fără sfârșit.

Clic aici pentru o galerie foto incredibilă cu hotelul Saint James Paris.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii