Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Design |
|

Locul unde s-a născut James Bond – Fleming Villa

Cum ar fi să poţi locui măcar câteva zile în casa în care scriitorul Ian Fleming a creat celebrul personaj James Bond? Fleming Villa este o oază de liniște și de frumusețe în mijlocul unui resort de lux – GoldenEye, situat în golful Oracabessa, din Jamaica.
Fleming-Villa-Aerial

Fleming a trăit o viață extraordinară, în vremuri greu de imaginat pentru noi, cei de astăzi. Serviciul militar din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și cariera de jurnalist i-au servit drept sursă de inspirație pentru cele 14 nuvele cu James Bond.

Dar avea nevoie de un loc unde să le scrie. Fleming a ales Jamaica, o insulă exotică, dar romantică. Și-a construit aici casa, după propria imaginație: trei dormitoare mari, fiecare având câte o grădină tropicală cu rol de baie. Fiind un englez tipic, Fleming a decis ca vila să nu aibă ferestre, ci doar jaluzele specifice regiunii, pentru a lăsa aerul și soarele să pătrundă în interior. Și avea dreptate, pentru că brizele de la GoldenEye sunt o reală plăcere pe tot parcursul anului.

În prezent, proprietatea poate găzdui 10 persoane. S-au mai adăugat două cabane separate, cu câte un singur dormitor, piscină proprie, verandă și duș în aer liber. Dacă te cazezi la Fleming Villa, te vei bucura de cele mai bune servicii din partea personalului dedicat, care include majordom, menajeră și bucătar.

Fleming se întreba dacă James Bond ar mai fi prins viață în lipsa acestui colț de rai jamaican. Dacă ajungi acolo, nu e obligatoriu să te apuci de scris cărți, dar, cu siguranță, vei avea parte de priveliști încântătoare și de intimitate pe măsură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii