Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Industrie |
|

Lockheed Martin, două contracte în valoare de 6,6 miliarde de dolari pentru logistica aeronavelor F-35

Oficialii companiei Lockheed Martin au anunțat finalizarea a două contracte de aproximativ 6,6 miliarde de dolari pentru întreţinerea şi logistica aeronavelor F-35, contracte ce se vor derula în perioada anilor fiscali 2021 – 2023.
aeronave f-35

În primul contract, de peste 6 miliarde de dolari, compania va asigura sprijin logistic, inclusiv mentenanţă în bazele aeriene şi antrenarea piloţilor, atât pentru forţele armate americane, cât şi pentru partenerii străini, informează Monitorul Apărării și Securității.

Al doilea contract este în valoare de peste 411 milioane dolari şi face referire la asigurarea pieselor de schimb tot pentru aeronavele F-35.

Conform Departamentului Apărării, cele două contracte au fost încheiate în aceeași zi (13 septembrie 2021).

F-35 este unul dintre cele mai costisitoare programe de înzestrare ale Pentagonului, iar compania a promis reducerea costurilor pentru o oră de zbor, în următorii ani, cu opt procente. Așa încât, pentru varianta convenţională, F-35A, ora de zbor ar scădea de la 33.600 dolari cât este acum, la 30.000 dolari în 2023.

Se aşteaptă ca într-un contract separat să fie trecute şi costurile pentru motorul F135, care este negociat separat cu producătorul Pratt & Whitney, conform defensenews.com.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii