FacebookTwitterLinkedIn

Cea de-a 74-a întâlnire a Comitetului Director al EPF a avut loc la București, în data de 2 iunie. În cadrul acestei întruniri, liderii EPF, care dețin și administrează un portofoliu imobiliar în valoare de 1.500 miliarde de euro, au discutat despre expansiunea federației în Europa Centrală și de Est, care urmează a fi realizată sub coordonarea omului de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de spații office – deține 150.000 de metri pătrați în două ansambluri din Capotală, Novo Park și West Gate –, poziționat în topul ”Forbes 500 Miliardari” pe locul 43, cu o avere estimată la 85 de milioane de euro.

 S-ar putea să vă intereseze: Scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

Expansiunea în Europa Centrală și de Est este considerată ”prioritară pe agenda EPF în2015”, potrivit reprezentanților Federației. „Majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est au cel mult o asociație a proprietarilor de locuințe sau a proprietarilor de proiecte rezidențiale de mărimi mici. Având în vedere că legea europeană afectează domenii cruciale pentru sectorul imobiliar, aceste țări au nevoie de asociații puternice care să reprezinte jucătorii cei mai mari din sectoarele comercial și rezidențial. EPF nu le poate apăra interesele în absența acestor asociații, așa cum și noi la rândul nostru avem nevoie de susținerea guvernelor pe care le reprezentăm și a membrilor Parlamentului European”, declară John R. Frederiksen, președintele European Property Federation și al Federației Daneze a Proprietarilor de Clădiri.

Liviu Tudor este fondator și președinte al Asociației Proprietarilor Români de Clădiri (RABO). „Pentru EPF, RABO reprezintă asociația de referință a noilor state membre. A devenit un participant important în toate eforturile susținute de EPF, de la acțiunile în domeniul eficienței energetice la cele ale mediului înconjurător sau ale planificării legislative. Ne bucurăm că Liviu Tudor a acceptat să conducă efortul nostru de extindere”, precizează John R. Frederiksen.

Citiți și: Poarta de Vest

Liviu Tudor are o experiență de 25 de ani în afaceri și peste 17 ani în domeniul imobiliar si comercial. „Țelurile principale sunt aceleași pentru toți jucătorii: să informăm factorii de decizie politică și să aducem prosperitatea în țările noastre de origine. În absența unei voci comune, industria imobiliară se va dezvolta în direcții diferite, indiferent de efortul depus de fiecare în parte. De exemplu, nu putem ignora faptul că există probleme comune în multe dintre țările europene și că pentru toți dezvoltatorii, transparența procedurilor legale ce privesc piața imobiliară este vitală. Acesta este motivul pentru care EPF a fost fondată: pentru a reprezenta toate aspectele legate de deținerea proprietăților și investițiilor imobiliare”, spune Liviu Tudor, președintele RABO și vicepreședintele Comitetului Director al EPF.