Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

Liviu Dragnea: Impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate nu vor fi aplicate, dacă vor face rău

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, miercuri, că măsurile economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose, respectiv impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate, nu vor fi aplicate dacă, în urma analizelor şi simulărilor, se va vedea că fac rău economiei, transmite Mediafax.  
Liviu Dragnea shutterstock_372051865

Nu înseamnă că cele două – trei posibile măsuri nu pot fi discutate. Dar nu va fi nicio măsură aplicată abrupt decât după ce se vor face analize şi simulări în detaliu. Dacă printr-o măsură care ar avea în vedere scoaterea la lumină a unor posibile transferuri de profit firmele care acţionează corect ar fi afectate, acea măsură nu se va adopta. Şi cu taxa de solidaritate va fi făcută o analiză, o simulare. Dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică, nu va fi aplicată”, a susţinut Dragnea.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, nu se va ajunge la situaţia ca măsurile din programul de guvernare, votate de Parlament, nu vor mai fi respectate, Dragnea a răspuns: „Îmi pare rău că aţi înţeles asta. Am spus foarte explicit că este o abordare corectă, suntem cinstiţi, deschişi, vom face o analiză seriosă. Eu sper să găsim modalitatea prin care toată lumea cinstită să aibă de câştigat, inclusiv bugetul de stat. Dacă nu vom găsi această modalitate, nu vom aplica măsuri care să facă rău.

Dragnea a spus, întrebat despre aceste măsuri care au generat scepticism atât în spaţiul economic românesc, dar şi al partenerilor străini, că majoritatea parlamentară PSD –ALDE şi Guvernul au „preocupări” ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele „cinstit şi la nivelul prognozat”.

Liderul PSD a mai spus că acelaşi punct de vedere asupra acestor măsuri îl au şi premierul Mihai Tudose, dar şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a mai precizat că nu este sceptic în privinţa programului de guvernare, explicând că taxele ce vor fi introduse vor fi supuse simulărilor. „Dacă la simulări dau eroare, atunci nu le vom mai aplica”, a spus Mihai Tudose, referindu-se implicit la taxa de solidaritate şi la impozitarea cifrei de afaceri în locul profitului.

Am citit şi eu ştirea că ne-am fi certat, luni, cu preşedintele Liviu Dragnea şi pot să vă spun că noi nu ne-am întâlnit luni. N-am apucat să ne întâlnim, dar poate o să ne certăm ca să vă validăm ştirea”, a mai spus premierul, după o vizită efectuată la Ministerul Transporturilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii