Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Liviu Dragnea a găsit cele 10 miliarde de lei în prognoză: Comisiile de buget vor ancheta rectificările din 2017

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că cele două comisii de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor se vor constitui, ca urmare a solicitării conducerii Parlamentului, în comisii de anchetă privind rectificările pozitive operate de Guvernul Cioloş în 2016, scrie Mediafax.
Liviu Dragnea shutterstock_372051865

Liviu Dragnea că a declarat astăzi va fi un Birou Permanent Reunit pentru a repartiza la Comisiile de buget-finanţe din Cameră şi Senat cele două ordonanţe de rectificare bugetară din anul 2016, cea din august şi cea din noiembrie, pentru că, până ieri, aceste ordonanţe nu fuseseră repartizate la comisiile de specialitate. „O să le cerem Comisiilor de specialitate buget-finanţe, înainte de a întocmi raportul, să se constituie în comisii de anchetă şi să facă o anchetă asupra procedurii şi asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive”, a mai spus Dragnea.

El a susţinut că „gaura” de 10 miliarde de lei este diferenţa dintre veniturile prognozate şi cele realizate. Liderul PSD a precizat că, în conformitate cu programarea iniţială, la adoptarea bugetului pentru 2016 veniturile era estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei, iar la sfârşitul anului veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde.

Problema serioasă la care Comisiile de buget finanţe trebuie să găsească răspuns audiindu-i pe toţi cei care au fost pe acest circuit este cum s-a putut ca în august şi noiembrie, în condiţiile în care veniturile se vedea că sunt mai mici, să facă două ordonanţe de rectificare pozitivă”, a adăugat Dragnea, explicând că procedurile pentru constituirea unei comisii de anchetă propriu-zise ar dura prea mult.

El a dat asigurări că nu se pune problema ca programul de guvernare al PSD să fie afectat de această situaţie.

Programul de guvernare va fi implementat 100%, toate măsurile pe care le-am prezentat vor fi adoptate, resursele financiare sunt identificate. În schimb, asta nu înseamnă că am decis să acoperim nereguli”, a conchis Dragnea.

 

Liviu Dragnea vrea comisie parlamentară pentru Cioloş şi Dragu: „Bugetul pe 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei”

Cioloș răspunde la afirmațiile lui Dragnea: Nu există o gaură de 10 miliarde de lei în bugetul pe 2016

Fostul ministru de Finanțe: În 2016, am realizat economii la buget de 1,5 miliarde de lei

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii