FacebookTwitterLinkedIn

Liviu Drăgan, Fondator și CEO Druid

Oportunitatea pentru România

Liviu Drăgan: Este indecent să vorbim de oportunități când încă suferă atâta lume în spitale și au murit așa mulți oameni. Pandemia nu ne-a învățat să înțelegem avantajele digitalizării. A accelerat nevoia nostră de autonomie. Acum înțelegem să ne descurcăm tot mai singuri. S-a diluat înregimentarea impusă de corporații. Încet-încet economia își revine. În general tehnologia care să protejeze sănătatea noastră în fața virușilor sau infecțiilor evolează mai rapid .

Domenii ce trebuie reformate

Liviu Drăgan: Structurile care au rolul să impună legea și regulile trebuiesc profund transformate. România este o țară în care cetățenii nu respectă legea pentru că nu există o constrângere. Corupția, comportamentul social, mizeria unor orașe, aspectul hidos arhitectural sunt consecințe ale independenței față de lege.

Măsuri urgente pentru relansare

Liviu Drăgan: Să fie analizate prioritățile economiei. Ce verticale economice au nevoie de sprijin: producția, sănătatea, construcțiile. Să reducă temporar, dar doar temporar, TVA-ul, și alte taxe din industriile care au suferit.

Revenirea domeniului

Liviu Drăgan: Domeniul AI în care lucrăm nu a suferit foarte mult. Noi toți am fost bolnavi atinși de acest virus. Suntem în convalescență și sper să fim cu toții mai puțin aroganți, mai conștienți de durerea și suferința din jurul nostru. Să fim mai blânzi.