Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Liviu Dobre, Director General Agricover Holding SA: “România poată să devină un producător important la nivel european, dacă vor fi făcute rapid investiții în facilități performante de producție și procesare”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #reinventarearomaniei.
 aboneaza-te
Liviu Dobre

Liviu Dobre, Director General Agricover Holding SA

Oportunitatea pentru România

Liviu Dobre: Orice eveniment, de o asemenea amploare, aduce inevitabil provocări și oportunități. Mai mult ca oricând, trebuie să fim pregătiți să evoluăm, atât la nivel personal, cât și de business. Pentru mai multe industrii, România poată să devină un producător important la nivel european, dacă vor fi făcute rapid investiții în facilități performante de producție și procesare. Perioada post-pandemie va produce schimbări pe termen lung pe mai multe niveluri, iar transformarea digitală pentru România trebuie să devină obligatorie.

Domenii ce trebuie reformate

Liviu Dobre: În acest nou context, cu siguranță administrația publică are o nevoie imediată de digitalizare și automatizare, pentru un proces eficient și integrat. Și agricultura are nevoie de digitalizare. Am intuit această nevoie încă de acum doi ani și suntem deja implicați în dezvoltarea unor proiecte digitale adaptate nevoilor fermierilor, pentru dezvoltarea unei agriculturi performante și sustenabile în România.

Măsuri urgente pentru relansare

Liviu Dobre: Aș vrea să mă refer la programul IMM Invest, care deși lansat recent, nu are rezultatele așteptate. Poate că s-ar impune optimizarea progamului și, de ce nu, lansarea unui program similar pentru companiile mari.

Revenirea domeniului

Liviu Dobre: În acest moment, agricultura este afectată mai mult de secetă, decât de pandemie. Zona de est a României este grav afectată de secetă severă, Dobrogea fiind în această situație pentru al doilea an consecutiv, iar în absența irigațiilor, toți fermierii așteaptă ploaia pentru a putea salva măcar o parte din recoltă. Culturile de toamnă sunt afectate, însă există speranța ca măcar cele de primăvară să obțină rezultate.

Deja procesele logistice se stabiliează, iar întreg lanțul valoric din agricultură își va reveni repede. Piața este la fel de dinamică, iar toți jucătorii au înțeles că procesele de digitalizare trebuie accelerate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii