Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Liviu Cojoc

Avere: 8 milioane de euro Vârsta: 51 de ani Reşedinţă: Mureş Domeniu: Comerţ cu produse chimice

Apartiţiile în presă ale lui Cojoc sunt o raritate, omul de afaceri preferând să evite interviurile privind afacerile sale. Liviu Cojoc este acţionarul majoritar al companiei Dafcochim din Târgu Mureş. Firma are ca principal obiect de activitate comerţul cu ridicata de produse chimice, iar de la înfiinţare (1994) şi până în prezent a reuşit să se impună ca una dintre cele mai performante companii de profil din ţară. Cojoc deţine 74% din acţiuni, în timp ce restul pachetului aparţine prietenului său, Radu Octavian Fodor.

Dafcochim a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 19,3 milioane euro, în scădere cu 32% faţă de 2008. Cu toate acestea, Cojoc a găsit reţeta perfectă prin care a reuşit să mărească profitul companiei la 1,6 milioane de euro, în pofida diminuării veniturilor. Anul acesta pare să fie însă cel mai dificil, în condiţiile în care agricultorii primesc subvenţii tot mai puţine şi plătesc pentru pesticide cu întârziere. Printre cei mai importanţi clienţi ai lui Cojoc se numără şi milionarul Vasile Gliga din Reghin, proprietar de livezi şi culturi de cereale.

În acest moment, 60% din cifra de afaceri a Dafcochim provine din vânzarea de produse chimice pentru industrie iar aproape 40% din pesticide şi îngrăşăminte chimice. Printre produsele şi serviciile Dafcochim se mai numără produse pentru tratarea apelor de piscină, accesorii pentru piscine, materiale filtrante şi cărbune activ. Cea mai importantă investiţie a lui Cojoc a fost realizată pentru construirea unor depozite la cele mai înalte standarde pentru Dafcochim.

Cojoc este şi preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Pesticide din Ardeal, organizaţie prin care speră să poată susţine cauza comună a comercianţilor de pesticide din regiune în faţa partenerilor de afaceri, dar şi a autorităţilor.

Pe lângă un business solid, cu venituri anuale considerabile, Cojoc se mai poate mândri cu fiul său, Rareş Cojoc, campion naţional la dans sportiv de 11 ori consecutiv. Pe lângă domeni-ile de activitate interconectate, Cojoc şi Gliga au în comun şi pasiunile copiilor. Fiica lui Gliga, Mirona, a fost vicecampioană mondială la dansuri latine în 2003.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii