Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Liviu Cioană – 500 Miliardari Ediția 2011

Liviu Cioana.jpg
Nume: Liviu Cioană Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 42 de ani Resedinta: Dolj Domeniu/Companie: Materiale de construcții  

Pentru Liviu Cioană, anul 2010 nu a fost nici pe departe unul foarte uşor, dar nici prea dificil, după cum el însuşi recunoaşte. Pe o piaţă în scădere anul trecut cu 15%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR), antreprenorul doljean a reuşit să facă profit de aproape un milion de euro şi să-şi majoreze cifra de afaceri cu peste 17%.

Grupul Mitliv Exim, unde lucrează 270 de angajaţi, a înregistrat anul trecut afaceri de 215 milioane de lei (aproximativ 50 de milioane de euro). „Volumul tranzacţiilor s-a dublat, dar, în acelaşi timp şi preţurile au scăzut foarte mult“, explică milionarul. În ciuda dificultăţilor prin care a trecut domeniul construcţiilor din România, cifra de afaceri a companiei controlate de Cioană a revenit practic la nivelul atins în urmă cu trei ani, când criza era abia la început. Cum a reuşit această performanţă? „Dacă aş avea o reţetă, cu siguranţă n-aş divulga-o“, mărturiseşte cu umor omul de afaceri.

Pentru a face faţă blocajelor generate de întârzierea plăţilor din partea beneficiarilor, Cioană şi-a creat un departament specializat pe risc şi analize financiare, iar expunerea pe fiecare client a fost limitată. Însă asul din mâneca lui Cioană a fost extinderea. În timp ce alte firme de construcţii îşi restrângeau activitatea şi nu ştiau cum să-şi reducă din costuri, antreprenorul oltean şi-a deschis depozite în fiecare zonă a ţării. În total, peste 50.000 de metri pătraţi. Acum are trei depozite în Dolj şi câte unul în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Mureş şi Harghita.

Vezi care a fost averea lui Liviu Cioană în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii