FacebookTwitterLinkedIn

European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, a inclus Sibiul pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa”.

 Aceste destinaţii au implementat protocoale stricte privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la  European Best Destinations.

Lista celor mai sigure destinații de vizitat în Europa

-Tbilisi, Georgia

 -Corfu, Grecia

-Cavtat, Croaţia

-Insulele Madeira, Portugalia

-Insulele Azore, Portugalia

-Preveza, Grecia

-Alentejo, Portugalia

-Batumi, Georgia

-Zagreb, Croaţia

-Algarve, Portugalia

-Sibiu, România

-Kotor, Muntenegru

-Rijeka, Croaţia

-Varşovia, Polonia

-Viena, Austria

-Bohinj, Slovenia

-Malta

-Gdansk, Polonia

-Vilnius, Lituania

-Riga, Letonia

-Taigaua sălbatică din Finlanda

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură.

Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se arată în prezentarea oraşului.