Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Lipsa forței de muncă rămâne problema majoră a producătorilor de cartofi

Producătorii de cartofi din Harghita se plâng că deși a început recoltarea culturii de bază în județ, nu au forță de muncă pentru cules din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.
 aboneaza-te
shutterstock_479549134

Șeful Direcției Agricole Harghita, Torok Jeno a precizat că este destul de greu de asigurat cazarea și distanțarea socială pentru muncitorii aduși din alte județe, motiv pentru care unii producători lucrează cu un număr mult mai mic de muncitori, prelungind astfel timpul de recoltare, iar alții folosesc muncitori din zonă, cărora le asigură transportul spre casă, iar o parte dintre ei au decis să se îndrepte către recoltarea mecanizată, informează Agerpres.

În ceea ce privește calitatea culturii, șeful Direcției Agricole Harghita a punctat faptul că deși a fost o primăvară secetoasă „cartoful nu a suferit, pentru că are rezervă de apă din tuberculi. Dupa răsărire, a început o perioadă aproape normală, iar în iunie și iulie au fost multe precipitații, condițiile fiind favorabile pentru dezvoltarea cartofului”.

În Harghita, cartoful a fost cultivat, în acest an, pe o suprafață de 7.100 de hectare, în scădere în ultimii ani din cauza prețurilor mici înregistrate la valorificarea recoltei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii