Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Lion’s Head Investments a finalizat achiziționarea Oregon Park, una dintre cele mai mare tranzacții de birouri din România

Lion’s Head Investments, un joint-venture creat între Old Mutual (Africa de Sud) și AG Capital (Bulgaria), a finalizat, la 14 iunie 2018, achiziția proiectului de birouri clasa A „Oregon Park”, dezvoltat de Portland Trust și Ares Management LP, situat în zona Barbu Văcarescu – Floreasca, în zona de Nord a Bucureștiului.
Oregon Park

„După aproximativ un an de cercetare a pieței de birouri din București, am ajuns la concluzia că Oregon Park a atins toate cerințele noastre în ceea ce privește calitatea construcției, sustenabilitatea, valoarea pe termen lung și mixul de chiriași excelent. Prin urmare, suntem bucuroși că am reușit intrarea pe piața din România prin achiziția unui proiect imobiliar dezvoltat de Portland Trust, iar acest pas marchează începutul unor planuri ambițioase pe care le avem, a spus Sergey Koinov, CEO al Lion’s Head Management.

Pentru tranzacția anunțată la mijocul lunii mai, valoarea n-a fost dezvăluită, dar este estimată între 150 și 200 de milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai mari tranzacții de birouri din România.

Luând în considerare dimensiunea parcului de afaceri și prețul plătit pentru proiectul de birouri, tranzacția dintre Lion’s Head Investments și dezvoltatorii Oregon Park devine cea mai mare de până acum pe piața de profil din România”, susțin reprezentanții cumpărătorului.

Portland Trust și Ares Management LP au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investment

Înțelegerea dintre cele două părți vizează achiziția celor două clădiri deja existente (A și B), precum și clădirea C aflată în plin proces de dezvoltare. Cele trei clădiri cumuleaz o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 70.000 de metri pătrați, iar proiectul este certificat BREEAM, nivelul EXCELLENT.

Până în prezent, cele două clădiri ale Oregon Park sunt închiriate în totalitate către chiriași de talie internațională, precum Oracle, Deloitte, Euler Hermes sau Kepler Alten.

„Ne bucurăm că am reușit să ne extindem portofoliul și pe piața din România și vom continua să investim în regiune, atât timp cât vom identifica proprietăți imobiliare de calitate și cu prețuri rezonabile. Ne dorim să devenim un jucător regional important și să ne consolidăm portofoliul cu proiecte de birouri clasă A care oferă chiriașilor noștri o dezvoltare sustenabilă”, a spus Christo Iliev, Executive Chairman AG Capital și CEO of Lion’s Head Investments.

Oregon Park se întinde pe o suprafată de circa 4 hectare, fiind axat pe un consum redus de energie.

„România, dar mai ales Bucureștiul se află într-un moment bun pentru dezvoltările imobiliare. Acesta este atât rezultatul generat de cererea noilor chiriași internaționali, cât și a celor deja existenți la nivel local, precum și a unui pipeline de aproximativ 600.000 de metri pătrați de proiecte de birouri planificate sau aflate în plin proces de construcție. Potențial pentru viitoare achiziții vedem atât în rândul proiectelor deja existente, cât și a viitoarelor dezvoltări”, a susținut Lori Collin, director al Lion’s Head Romania.

(Galerie foto) Portland Trust investește 140 milioane de euro în Oregon Park, o treime din investițiile făcute în România, în ultimii 20 de ani

Lion’s Head este un investitor imobiliar pe termen lung axat pe proprietăți cu valoare adăugată în regiunea Europei de Sud-Est. Este deja prezent în Sofia, cu Polygraphia Office Center, una dintre principalele clădiri istorice din oraș, cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați închiriată în întregime către companii multinaționale precum Bosch, EY, GfK, Groupama sau Poker Stars. Proiectul a fost inaugurat în luna mai a acestui an.

Megapark este un alt proiect de birouri achiziționat de către Lion’s Head Investments în Sofia, situat în imediata vecinătate a unuia dintre cele mai de succes mall-uri din oraș. Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 75.000 de metri pătrați, printre chiriașii proiectului se numără companii multinaționale ca PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway sau Deichmann. Tranzacția se va finaliza în  momentul în care primește acceptul autorităților concurențiale.

Portofoliul Lion’s Head Investments include în prezent trei proprietăți (cinci clădiri) cu o suprafață totală de 235.000 de metri pătrați spații de birouri și o valoare totală de 310 milioane de euro.

Cu o prezență de peste 25 de ani în regiune, AG Capital este un fond de investiții regional alcătuit din companii specializate în investiții și dezvoltări imobiliare, consultanță și asset management.

Old Mutual Property este unul dintre cei mai importanți investitori din Africa de Sud, cu o experiență de peste 40 de ani, fiind parte a Old Mutual Group.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii