FacebookTwitterLinkedIn

 Lime sărbătorește un an de operațiuni în România și relatează că utilizatorii săi din București au depășit 1 milion de călătorii

Furnizorul global de trotinete electrice repornește operațiunile din București, după ce guvernul român a ridicat măsurile de blocare COVID-19. De astăzi, compania va lansa o flota inițială redusă și va oferi servicii de micro-mobilitate pentru cei care se deplasează în oraș și doresc să o facă într-un mod distanțat social.

La jumătatea lunii martie, Lime a colectat întreaga flotă din România, dupa modelul orașelor din Europa și America de Nord, întrerupând serviciul. Bucureștiul se numără printre primele orașe din lume, unde acum încep din nou operațiunile. Celelalte orașe globale ale Lime vor urma treptat.

 

„După cum a subliniat și Comandamentul pentru Situații de Urgență, trotinetele electrice oferă un mijloc de transport alternativ eficient pentru cei care doresc să călătorească în aer liber, conform standardelor de distanțare socială. Pe baza experienței noastre globale, știm că nevoia de opțiuni individuale de mobilitate crește odată cu aplatizarea curbei COVID-19”, spune Luca Mateescu, Operations Manager pentru Lime România. „Zona operațională va rămâne aceeași, dar începem cu o flotă mai mică pentru a înțelege comportamentul de utilizare pe măsură ce oamenii din oraș încep să revină la rutine normale.”

Începând operațiunile la București la mijlocul lunii Mai 2019, Lime a fost primul operator international care a oferit cetățenilor români posibilitatea de a circula cu scutere electrice în spațiul urban. În primul an de operații, utilizatorii din capitală au depășit 1 milion de călătorii.

 

„Anul trecut a reprezentat un mare succes pentru noi, generând peste 1 milion de călătorii înainte de a suspenda operațiunile din Martie. Trotinetele Lime au intrat permanent în peisajul capitalei și au câștigat o mare popularitate în rândul călăreților. Ca atare, suntem dedicați să servim Bucureștiul și să ne consolidăm poziția aici după relansarea din 15 Mai. Așteptăm cu nerăbdare să vedem dezvoltarea ulterioară a sectorului micromobilității după criza COVID-19 și suntem fericiți să facem parte din acesta.”rezumă Luca Mateescu.

 

LIME- Noile măsuri de iginenă

Chiar dacă riscul de infecție cu COVID-19 este foarte scăzut pentru obiecte și suprafețe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călăreții cât și personalul. Ne-am îmbunătățit metodele de curățare și am crescut frecvența de curățare și dezinfectare a scuterelor noastre. Curățăm toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosim numai produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrul pentru Chimie Biocid, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului.

Luca Mateescu continuă: „Oricine simte nevoia unui plus de siguranta, poate purta mănuși de unică folosință în timp ce conduce trotineta sau poate dezinfecta ghidonul înainte de a închiria. Ca de obicei, când intrați în contact cu suprafețele din spațiile publice, spălați-vă bine pe mâini, frecvent, dezinfectați-le și urmați indicațiile de sănătate publică.”

Lime va oferi amintiri în aplicație despre cele mai bune practici de sănătate și securitate, inclusiv:

  • Măsuri de precauție – verificați scuterul pentru a vă asigura că roțile, frânele, acceleratia, luminile și cadrul sunt în stare bună de funcționare. Pentru un tutorial vă rugăm să consultați: https://safety.li.me/ 
  • Mâinile – spălați-vă pe mâini sau folosiți un dezinfectant pentru mâini, care este cel puțin 60% pe bază de alcool când ajungeți la destinația finală. Purtați mănuși când puteți.
  • Călărește singur pentru siguranță și distanțare socială; mențineți o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți.
  • Identificați cel mai sigur mod de a vă deplasa, fiți atenți la pietoni și la alte vehicule și fiți conștienți de semafoare și semne.
  • Vigilanță – rămâneți în alertă cu privire la împrejurimile dvs. și cu potențiale riscuri rutiere și de siguranță.