FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, în cadrul Galei LSRS 2013, au participat peste 800 de invitați personalități din mediile academic, cultural, public și privat, studenţi şi absolvenţi români și membri LSRS din peste 30 de ţări și au fost oferite nouă premii:

Cine e Sergiu Pașca?

1.            Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Alexandra Olteanu (masterand – Școala Politehnică Federală de la Lausanne și Universitatea Națională din Singapore).

2.            Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Gruia Bădescu (Universitatea Cambridge, Marea Britanie).

3.            Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Horia Ștefan Mania (Universitatea Princeton, SUA).

4.            Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Paul Bogdan (Universitatea Carnegie Mellon, SUA).

5.            Studentul Anului de pe Alte Continente – Călin Ciprian Andrei, (Universității de Arte București).

6.            Studentul Român Erasmus al Anului – Andrei Panaiotu (Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București).

7.            Studentul Anului în România – Alexandru Călin (Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București).

8.            Premiul Special în Arte „Sergiu Nicolaescu” – Mariei Nițulescu (Accademia di Belle Arti di Brera, Milano).

9.            Marele Premiu: Studentul Anului din Lume – Sergiu Pașca (Universitatea Stanford, SUA), cercetător post-doctoral al Departamentului de Neurobiologie din cadrul acestei universități.

Ce își doresc studenții români din diaspora?

Sergiu Pașca a fost bursier al Institutului Max Planck de Cercetare a Creierului de la Frankfurt. În 2009, a obținut o bursă post-doctorală din partea Organizației Internaționale de Cercetare a Creierului. Rezultatele cercetării sale au fost publicate în prestigioasa revistă Nature Medicine și articolul a fost numit de National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului.

In memoriam, a fost onorată la Gală întreaga activitate de cercetare a lui Mihai Pătrașcu (Massachusetts Institute of Technology în Boston, Massachusetts). Mihai Pătrașcu a fost un cercetător în informatică teoretică, unul dintre cei mai apreciați informaticieni ai generației lui, la nivel mondial. A fost și concurentul român cu cele mai multe medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică și printre primii 20 de câștigători din lume raportat la numărul de medalii obținute.