FacebookTwitterLinkedIn

În Velodromul din Berlin, s-au întâlnit în prima zi a lunii septembrie două lumi aparent diferite, dar care în ultimii ani se află într-o simbioză aparte: tehnologia și lifestyle-ul, în accepțiunea strălucitoare a acestuia din urmă, cu Fashion Weeks, selfie-uri și ținute spectaculoase care se cer imortalizate din toate unghiurile, la orice oră din zi sau noapte. Brandul chinez Huawei, al treilea pe glob la vânzarea de telefoane mobile, s-a întâlnit la Berlin cu lumea bloggerilor și a oamenilor activi, dependenți de tehnologie. După ce Richard Yu, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, a prezentat cele două noi telefoane, Huawei Nova și Huawei Nova Plus, deschizătoarele unei noi game dedicată  acestui gen de utilizatori dinamici, aflați mereu în mișcare, pe scenă a apărut bloggerița Xenia Tchoumi, o prezență populară în blogosfera internațională de modă și un exponent al grupului-țintă pe care Huawei îl vizează cu noua linie. Xenia a exemplificat toate avantajele modelelor Nova și Nova Plus, prin prisma vieții ei ultra-dinamice, care implică o conectivitate permanentă cu cele 6 milioane de followeri din social media.

Yanmin Wang, președintele diviziei de terminale Huawei CEE & Nordic, cu care am stat de vorbă după lansare, a dus mai departe ideea prezentată pe scenă: „Față de acum câțiva ani, smartphone-urile nu sunt doar utile, ci au devenit parte integrantă din viața oamenilor. Poate că ne mai uităm acasă cheile sau cartea, dar telefonul vine întotdeauna cu noi. De aceea, vrem să le oferim utilizatorilor noștri noi lucruri prin care să-i ajutăm să se conecteze la lume și s-o exploreze mai lesne“. Deloc întâmplător, modelele Nova și Nova Plus încearcă să puncteze exact în zonele de care cei mai mulți utilizatori se plâng. „Înainte aveam un fel de maladie numită anxietate de baterie“, glumea Xenia pe scenă și, mai în glumă, mai în serios, cu toții am trecut prin asta. Dacă am fi întrebați rapid, pe nepregătite, care sunt cele mai importante aspecte ale unui telefon bun, primele care ne-ar veni în minte ar fi durata bateriei, stabilitatea camerei foto, un design curat și elegant, încărcare rapidă, rezoluție bună și în principiu toate acele elemente care ajută oamenii care trăiesc alert să trăiască un pic mai simplu.

Și, pentru că tot ne ducem viața pe smartphone-uri, noua gamă Huawei vrea să ne încurajeze în acest demers. „Oamenii vor funcționalități“, punctează Wang. „Vor caracteristici concrete, la un preț bun“. Huawei Nova, cu un ecran de 5 inci, încape stabil și ușor în palma utilizatorului, putând fi gestionat cu o singură mână. Pe mine m-a entuziasmat faptul că, pe lângă camera principală de 12 Megapixeli (care integrează funcția de fotografiere cu diafragmă deschisă a obiectivului), noul smartphone Huawei Nova are și o cameră frontală de 8 megapixeli, gândită pentru ca și selfie-urile să fie perfecte indiferent de condițiile de iluminare. Modelul Nova Plus are o cameră principală de 16 megapixeli, iar ambele modele ale noii game suportă și autofocus-ul rapid, pentru acuratețea maximă a fotografiilor surprinse spontan.

P9 red&blue_blue 2

Pentru utilizatoarele de gen feminin – gândite din prima ca principalele beneficiare ale noii game – există filtre speciale de înfrumusețare sau chiar de aplicare a machiajului digital. Nici jucătorii de Pokemon Go nu au fost uitați, Richard Yu  dedicându-le un întreg slide al prezentării sale: cu Nova Plus, fanii Pokemon pot prinde pokemoni cinci ore non-stop înainte să moară bateria telefonului.

Smartphone-urile din gama Nova au un procesor Snapdragon 625, cu tehnologie 14nm pentru creșterea performanțelor și reducerea consumului de energie. Bateria de 3020 mAh la Nova (respectiv 3340 mAh la Nova Plus), împreună cu tehnologia Smart Power 4.0, integrate în smartphone-ul Huawei, înseamnă sesiuni mai lungi de navigare, mai multe fotografii (1.000 de fotografii cu o singură încărcare a telefonului) și, în esență, o experiență îmbunătățită. Sistemul de recunoaștere a amprentei este de nouă generație (filtrul patru ca grad de siguranță), iar printre feature-urile îmbunătățite despre care vorbea Wang se numără și unele targetate clar către cei care, după cum a ținut să puncteze Xenia Tchoumi, vor „să se cunoască mai bine pe sine făcându-și selfie-uri“. Astfel, aparatul, care poate fi inclusiv gestionat cu degetele îndoite, te recunoaște în poze de grup și te poate „înfrumuseța“ selectiv și instantaneu prin filtre și make-up digital.

Produsele vor fi disponibile începând din luna octombrie, la prețuri începând cu 399 de euro și 429 de euro pentru nuanțele Prestige Gold, Mystic Silver și Titanium Grey. Una dintre culorile prezentate la Berlin este o nuanță de roz care a făcut vâlvă la prezentarea lui Yu. „Poate nu toată lumea o să îl cumpere roz“, a punctat ulterior și Yanmin Wang. „Dar este genul de produs care, dacă există într-o vitrină, atrage lumea înăuntru. Acesta e și scopul“.

Ce a mai lansat Huawei la Berlin?

Noua tabletă Huawei MediaPad M3 este o colaborare cu experții Harman Kardon, un nume în domeniul inovațiilor în materie de tehnologii audio și soluții pentru divertisment. Scopul este nici mai mult nici mai puțin decât reinvetarea sunetelor redate de o tabletă, după cum a declarat CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu. De asemenea, AKG, o companie subsidiară Harman International, a dezvoltat un model de căști, AKG H300, concepute pentru a fi utilizate împreună cu noua tabletă. MediaPad M3 are un ecran de 8,4 inci (82% din suprafața display-ului) și o tehnologie integrată în display-ul tabletei, ClariVu3.0, care filtrează lumina albastră și oferă o claritate superioară. Modelul, cu un procesor Kirin 950, a fost gândit pentru a face față aplicațiilor care consumă multă baterie, precum clipurile HD și jocurile 3D. Este dotat cu un senzor de amprentă performant, iar bateria de 5100 mAh furnizează energie pentru până la 11 ore de redare video full HD, 6 ore de jocuri 3D neîntrerupte sau 45 de ore de melodii.

Tot la IFA 2016, Huawei a lansat două noi variante de culoare pentru smartphone-ul-vedetă, cu cameră duală, proiectat împreună cu Leica Camera AG, și anume Huawei P9. Noile versiuni P9, în roșu sau albastru, inspirate de curentul pop art al anilor ‘60, vor pleca de la 549 de euro.