Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

LIFEBOOK Ianuarie 2015

Cu ochii pe agenda doldora de planuri pentru 2015, lista mea de inspirații și dorințe pentru următoarea perioadă începe cam așa.
Fictitious Dishes

Gusturile din cărți

Ți-a fost vreodată poftă de un fel de mâncare după ce l-ai „citit” într-un pasaj de roman? Mie da, și nu sunt singura: americanca Dinah Fried a recreat într-un album gastronomic numit „Fictitious Dishes” scene culinare din cărți celebre, de la tartinele cu brânză din „Heidi” până la supa de pește din „Moby Dick” și „spanakopita” din „Middlesex”. Fascinant!

fast and fabulousThe Fast and the Fabulous

Sarah Beydoun, un tânăr designer din Beirut, a transformat un grup de localnice din medii defavorizate în mici artizani de modă, cooptându-le în execuția unei colecții de clutch-uri din piele și mătase, imprimate cu cărți poștale vintage. Rezultatul este mai mult decât cool.

Charlie RougeNoul meu prieten, Charlie

La finele lui 2011, o intervievam pe fascinanta Marianne Romestein, pe atunci CEO Gerard Darel. Trei ani mai târziu, îndrăgostită de noua geantă Lancel, Charlie, aflu că este prima creație a celebrei case de când Marianne a devenit CEO. Pronosticul meu: ,,bătrâna doamnă” Lancel are toate șansele să redevină o tânără modernă, vivace și oh, très chic...

scolaritele de aziCumințenia modei

Noua colecție a lui Hedi Slimane pentru Saint Laurent nuanțează în spirit franțuzesc stilul „preppy”, făcându-ne să dăm țintele și pantalonii de piele „rock” pe atitudinea șic-școlărească. M-am îndrăgostit de rochia din catifea neagră, cu nasturi de cristale și guler din mătase ivoire, pe care o găsesc atemporală.le midi

Perlele și fericirea

De când am purtat colierul „Rosaperla” de la LeMidí cu ocazia evenimentului de relansare ForbesLife, m-am (re)îndrăgostit de perle, sub toate formele și combinațiile, inclusiv în varianta cu onix, coral, sidef și alte materiale prețioase.

Minimalism prețios

Piesele creatorului de bijuterie contemporană Eddie Borgo se găsesc acum și în București, la Address Concept Store. minimalismFiecare piesă semnată Borgo (care a creat înainte bijuterii de podium pentru Proenza Schouler) este o mică sculptură gândită arhitectural, foarte modernă și fresh.

Da, îmi place Oprah Winfrey…

…și mai mult decât ea, îmi place revista ei, „O Magazine”, pe care o citesc aproape lunar de șapte ani încoace. Rubrica mea favorită, „What I know for sure”, s-a transformat de curând într-o carte, gândită ca o sumă de eseuri realiste despre viață și despre micile revelații zilnice. O recomand!

gone girlGone Girl

Thriller-ul anului 2014 – „Gone Girl”, cu Ben Affleck și Rosemund Pike – pornește de la o premisă atât de întortocheată și înspăimântător de… posibilă încât sunt curioasă să descopăr mecanismele interioare ale personajelor, așa cum și le-a imaginat autoarea cărții. Mai mult decât un roman, mi se pare o carte de psihologie aplicată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii