Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

LIFEBOOK Decembrie 2014

Ultima lună a anului este momentul în care devin mult mai exigentă cu timpul și cu alegerile mele, ca și cum n-aș vrea să duc în noul an decât lucruri și experiențe care mă reprezintă cu adevărat. Iată „lista mea scurtă” pentru finele lui 2014.
Evian plus Kenzo

TEORIA ZEBREI

Am apreciat mereu designerii capabili să-și imagineze imprimeuri originale și purtabile, de aceea colecția-capsulă a Alinei Gavrilă pentru Diorama mi-a așezat un zâmbet larg pe chip. Regele Rinocer, Floarea Carnivoră, Domnișoara Papagal și Zebra Fantastică sunt doar câteva dintre personajele care plutesc într-un vârtej de flori de culoare roșu-aprins.

EVIAN+KENZO = LOVE

Iubesc edițiile limitate și chimia dintre creatori veniți din medii total diferite. De aceea, uniunea creativă dintre Carol Lim și Humberto Leon, directori de creație Kenzo, și brandul Evian mi s-a părut cu totul inedită, mai ales într-un an în care brandul Kenzo s-a inspirat din scenariile suprarealiste ale lui David Lynch. Rezultatul: o sticlă cu un motiv care imită pardoseala spartă, sugerând o schimbare misterioasă și incontrolabilă a elementelor.

STILOURI SUR MESURE

Pentru orice iubitor al scrisului cu stiloul, vestea că brandul Caran d’Ache a lansat în România un serviciu de „concierge” reprezintă un motiv de bucurie: în urma unei scurte discuții telefonice cu un specialist al brandului, îți poate fi livrat într-o oră cadoul adecvat oricărei ocazii.

Le Bistrot Français

Mărturisesc: sunt pretențioasă la mâncare și sunt puține locurile în care revin cu deplină convingere. Micul bistrou franțuzesc de pe strada Episcopiei se află însă pe lista mea scurtă, nu doar pentru că mâncarea este de fiecare dată delicioasă, ci și de dragul atmosferei relaxate și extrem de șic. Bonus: locul este amenajat cu motive și detalii ecvestre Hermès.

MOTIVE ROMÂNEȘTI

Pentru mine, elementele tradiționale românești aduc un șic atemporal oricărei ținute, așa că acești cercei unicat, din argint și lemn gravat – semnați Anamaria Dobraș, DDJewelry – îmi par deja un model clasic, purtabil la fel de lesne și peste 20 de ani.

PRECIZIE COUTURE

Pe Cristian Samfira îl urmăresc de 14 ani – de când a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr designer la Festivalul de Modă de la Iași – iar din colecția lui de toamnă-iarnă 2015 mă fascinează fusta din piele tăiată cu precizie de laser.

FLAIR ANGEL

Despre Marius Gogoașă și barul „Flair Angel” am scris prima dată în urmă cu trei ani și m-au impresionat atât cu flair-ul cât
și cu cocteilurile cu apă de izvor și whisky-ul „on the rocks” cu pietre veritabile. I-am redescoperit în cadrul programului „Campari – Embrace the Bitterness”, prin care își propun să inițieze specialiștii în bartending în adevărata artă a preparării cocteilurilor cu esențe bitter.

GĂTIND CU JOSEPH

În lista mea de lucruri de învățat în 2015 se află și un curs de gătit. Dacă timpul este încă un semn de întrebare, profesorul îl am deja: celebrul Joseph Hadad, care organizează ateliere de inițiere în arta culinară la Kuxa Studio din București.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii