Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Lidl a vândut nouă terenuri cu 10,5 milioane de euro

Fondul de investiții First Property Group a anunțat că a cumpărat terenurile pe care operează nouă magazine Lidl România.
Lidl

First Property Group a achiziționat terenurile pe care se află magazinele Lidl din Baia-Mare, Brad, Blaj, Buzău, Luduș, Fălticeni, Pecica, Salonta și Piatra Neamț împreună cu un grup de investitori. În România, fondul de investiții mai deține o clădire de birouri în București și două centre logistice în provincie, cu o valoare de piață de aproximativ 10 milioane de euro.

„Lidl este un retailer lider în România și are în plan extinderea afacerii în țară, iar aceste supermarketuri sunt foarte bine localizate”, a declarat Ben Habib, Chief Executive al First Property Group.

Venitul anual net generat de operarea acestor nouă unități Lidl este de 1,16 milioane de euro, ceea ce face ca randamentul investiţiei să fie de 11% pe an. Media contractelor de închiriere a proprietăţilor preluate de investitori depăşeşte şapte ani, conform informațiilor publicat pe Bursa de la Londra.

Investiția a fost finanțată din surse proprii, de circa 4 milioane de euro, din care First Property Group a contribuit cu un milion de euro, iar diferența de preţ a fost finanţată printr-un credit punte de 6,5 milioane euro euro oferit de grup, care intenţionează să refinanţeze împrumutul printr-un credit bancar în lunile următoare.

First Property Group estimează profitul anual brut al investiţiei la circa 720.000 euro pe an, din care grupului îi va reveni o cotă de aproximativ 180.000 euro pe an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii