Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Lidl va aranja Muzeul Cămărilor Românești, un muzeu culinar de tip pop-up care prezintă istoria preparatelor regionale autohtone, în toamnă, în patru orașe

Lidl va deschide, în patru orașe din țară, în toamna aceasta, Muzeul Cămărilor Românești, un muzeu culinar de tip pop-up care prezintă istoria preparatelor regionale autohtone.
shutterstock_mancare-romanesca-romanian-food (2)

Lidl susține că, anul acesta, a străbătut țara pentru a găsi, alături de „Căutătorii de Cămări”Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, cele mai gustoase și originale rețete tradiționale ale românilor. Aromele și gusturile variate descoperite în călătoria lor au determinat Lidl să realizeze un concept care arhivează și descrie evoluția preparatelor reprezentative românești, specifice fiecărei regiuni din țară – Muzeul Cămărilor Românești. Reprezentanții retailerului mai spun că acesta este primul muzeu culinar de tip pop-up care prezintă istoria preparatelor regionale din țară.

Acest muzeu debutează în perioada 8-10 septembrie, în București, în incinta Muzeului Național Cotroceni. Cei care își doresc să afle povestea preparatelor și să le deguste se pot înscrie gratuit pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, până pe 9 septembrie.

Căutarea a început în martie

În martie 2017, Florin Dumitrescu și Andrei Aradits au început să caute, în toate zonele României, preparate originale, cu gust unic, bunătăți cu care ei se mândresc.

„Inițial, am pornit la drum împreună cu Căutătorii de Cămări cu gândul să identificăm acel preparat tradițional românesc, cu o rețetă unică și gustoasă, care merită să ajungă pe mesele tuturor românilor, prin intermediul gamei Cămara Noastră, de la Lidl. Dar în periplul nostru am găsit atât de multe povești frumoase, o atât de mare diversitate de gusturi și de combinații, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești. Acesta aduce în prim-plan istoria preparatelor iconice românești, într-un mod surprinzător: un muzeu culinar de tip pop-up. Și călătoria nu se termină aici”, a declarat Cristina Hanganu, directorul de comunicare și CSR al Lidl România.

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: una de muzeu, alta de degustare.

Zona de muzeu va include spații dedicate fiecărei regiuni din România, care celebrează varietatea gusturilor autohtone și prezintă publicului proveniența și evoluția acelor preparate autentice. În muzeu, vor fi arhivate și ilustrate poveștile sortimentelor de brânzeturi, mezeluri, rețetelor originale de zacuscă și murături, aluaturilor și multe altele. Decorul va cuprinde o serie de exponate tematice supradimensionate și reproduceri ce vor prezenta modul în care s-a schimbat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie: plating, de la rustic la gourmet.

În „Galeria de Arome” va fi raftul cu produse Camara Noastră.

Turul muzeului se va încheia cu zona de restaurant și degustare, unde invitații vor (re)descoperi bucatele Cămara Noastră, într-un meniu special creat de Lidl.

Muzeul Cămărilor Românești va fi amenajat în patru orașe

Cei care își doresc să descopere Muzeul Cămărilor Românești din București se pot înscrie gratuit pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, până pe 9 septembrie, pentru a primi o invitație dublă. Invitațiile vor fi acordate în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile. Vizitele vor fi organizate în cadrul unor tururi cu o durată de două ore, ce vor include grupuri de câte 26 de persoane. Pe parcursul turului, participanții vor fi însoțiți de ghizi care le vor prezenta zonele muzeului și poveștile preparatelor expuse.

Muzeul Cămărilor Românești va ajunge ulterior în alte trei orașe din țară: Timișoara (între 13 octombrie și 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27 octombrie și 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10 noiembrie și 12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor). Înscrierile pentru toate vizitele se pot face tot pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii