Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

LIDL este cel mai mare investitor în publicitatea din presa scrisă

Volumul brut de publicitate investit în presa scrisă, în primele 9 luni ale acestui an, s-a ridicat la 102.514.997 euro (calculat la rate card), în creștere cu 7,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit studiului „Monitorizarea Investițiilor în Publicitatea” (MIP), realizat de BRAT.
lidl.jpg

Numărul de inserții publicitare apărute în print (ziare și reviste naționale și locale) a fost de 60.393, mai mic cu 10,6% față de primele trei trimestre ale anului 2013.

Analiza variației pozitive a volumul brut de publicitate și a scăderii numărului de machete publicitare arată că editorii au mărit în acest an prețurile de publicitate (rate-card).

Monitorizarea Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT), singura companie din România ce furnizează date de monitorizare, recunoscute de piață, pentru patru medii (presă, radio, internet, outdoor), arată că topul celor mai mari investitori în publicitatea din print este dominat categoric de rețeaua de magazine Lidl.

Astfel, campaniile de promovare Lidl au consumat publicitate în valoare brută de 17,3 milioane de euro (rate card) pentru 3.157 de machete publicitare.

Pe locul secund s-a plasat Neotek, care a comandat 540 de machete în valoare brută de 2,86 milioane euro (rate card).

A treia poziție în topul investitorilor este ocupată de Orange, cu 1.030 spoturi și 2,85 milioane de euro (rate card).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii