Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Liderul opoziției din Belarus solicită intervenția ONU pentru a opri violența

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, a cerut Organizației Națiunilor Unite să intervină pentru a stopa violența autorităților împotriva protestatarilor.  
 aboneaza-te
proteste Belarus

Opoziția solicită încetarea violenței poliției, eliberarea imediată a tuturor prizonierilor politici și alegeri libere și corecte.

Oficialul a spus că opțiunile ar trebui să includă sancțiuni ONU care vizează persoane apropiate lui Alexander Lukashenko, despre care a spus că „se agață disperat de putere”, potrivit BBC.

O națiune nu poate și nu ar trebui să fie ostatică setii de putere a unui singur om“, a declarat ea pentru reuniunea informală a ONU convocată de Estonia.

Forțată să plece în Lituania, Tikhanovskaya a cerut organizației internaționale să interprinda o acțiune de monitorizare în Belarus pentru a „documentarea situației de pe teren”.

“Colaborarea cu regimul lui Lukașenko înseamnă sprijin pentru violență“, a declarat ea în cadrul ședinței ONU, îndemnând organizația să “folosească toate mecanismele pentru a opri violența, inclusiv sancțiunile asupra persoanelor care au comis încălcări electorale și crime împotriva umanității“.

Liderul opoziției a acuzat poliția din Belarus de tortură, oferind drept exemplu un tânăr de 16 ani care a fost „atât de grav bătut încât a fost lăsat în comă”.

Vineri, poliția din Minsk a arestat cinci studenți care se aflau într-un grup cântând un imn de protest, iar videoclipuri postate pe Twitter au arătat scene haotice la Institutul Lingvistic de Stat din Minsk, cu poliția târându-i pe studenți prin coridoare aglomerate.

Guvernul duce un război nebun împotriva propriilor săi oameni”, a adăugat ea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii