Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Liderii UE și reprezentanții NATO stabilesc obiectivele de securitate

În cea de a doua zi a summitului UE, cei 27 de șefi de stat sau de guvern din țările membre au abordat teme de apărare şi securitate, alături de reprezentanții NATO.  
NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a alăturat videoconferinţei pentru a discuta despre cooperarea cu UE, informează DPA, citată de Agerpres.

Eforturile UE merg mână în mână cu eforturile militare pe continent”, a afirmat Stoltenberg înaintea reuniunii. “Pentru NATO, misiunea principală în această pandemie a fost să se asigure că o criză de sănătate nu se transformă într-o criză de securitate. (…) Pentru că ameninţările cu care ne confruntăm înaintea pandemiei sunt încă aici – prezente: acţiunile agresive ale Rusiei, forme mai brutale de terorism, atacuri cibernetice sofisticate, ascensiunea Chinei şi implicaţiile de securitate ale schimbărilor climatice”, a adăugat el.

Obiectivul fundamental este consolidarea autonomiei strategice, care permite Uniunii Europene să-şi promoveze interesele şi valorile pe scena mondială, în contextul ascensiunii Chinei și a Rusiei.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a afirmat faptul că “parteneriatele puternice au nevoie de parteneri puternici”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii