Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Lideri |
|

Liderii din IT, servicii și industria producătoare, cei mai optimiști

Peste 90% dintre executivii de top din România mizează pe creșterea afacerilor în 2015, potrivit studiului „O nouă viziune a creşterii”, realizat de EY România şi publicat azi.
Business 16

Peste 90% dintre liderii de business din România sunt încrezători în creşterea afacerilor lor în acest an, în timp ce doar 6% se așteaptă la scăderea cifrei de afaceri, iar 4% la o stagnare. Dintre cei care mizează pe creștere, 48% estimează o creștere de peste 10%. Doar 13% dintre companii se aşteaptă la stagnare sau scădere a profitabilității în 2015, deci şi în această privinţă optimismul predomină.

De asemenea, 76% dintre respondenți afirmă că investițiile lor vor crește  în 2015. Acestea se vor concentra în zona de lansări de noi produse și servicii, cea de marketing și vânzări și în extinderea în noi piețe de desfacere, arată studiul EY. Aceste investiții vor fi finanțate prin credite bancare (53 %), iar un procent mai mic, de injecții de capital (18%).

În timp ce 36% dintre executivi se așteaptă la o creștere modestă a numărului de angajați (sub 5%), peste 35% afirmă că vor crește numărul angajaților între 5-30% sau mai mult. Apoi, 87% dintre companii vor crește salariile, dar aproape jumătate dintre respondenți nu estimează o creștere mai mare de 5%. Companiile din IT și servicii estimează cele mai mari rate de creștere a salariilor în anul curent.

De altfel, cei din industria IT, alaturi de industria producătoare și servicii, sunt cei mai încrezători în perspectivele sectorului în care activează.

Studiul EY are la bază răspunsurile a 202 executivi de top şi analizează percepţia acestora în privinţa perspectivelor mediului de afaceri din România în 2015. 22% dintre respondenți provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane EUR, 30% din companii cu cifră de afaceri între 10-50 milioane EUR, 23% cu cifra de afaceri între 1-10 milioane EUR și 25% sub 1 milion de EUR cifră de afaceri. 88% dintre aceste companii desfășoară activități de tip business-to-business. Executivii au răspuns chestionarului EY România în perioada 10 – 16 februarie 2015.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii