FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Peake, CEO Medicover România

Care sunt principalele obiective ale strategiei de business și principalele realizări ale companiei în acest an?

Ambiția noastră este să oferim servicii medicale la cele mai înalte standarde cât mai multor români. De aceea, la începutul anului ne-am propus să ne extindem rețeaua și să creștem numărul pacienților care accesează serviciile noastre. Sunt onorat să spun că am reușit să atingem acest record: pacienții nu doar au accesat serviciile noastre, dar și-au exprimat și mulțumirea în ceea ce privește calitatea actului medical. Astfel, 95% dintre pacienții noștri declară că au avut o experiență bună cu Medicover.

În același timp, am identificat acele zone ale României, în afara orașului București, în care am simțit că putem aduce plus valoare. Am căutat parteneri care împărtășesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical. Prin urmare, am achiziționat Spitalul Pelican din Oradea și Centrul Medical Phoenix din Craiova. În plus, am avut ocazia să achiziționăm clinicile Academica din București, un furnizor cu o istorie spectaculoasă în ceea ce privește excelența medicală și medicii de top.

Care au fost cei mai importanți trei factori care au determinat evoluția industriei în care activați?

Primul aspect este calitatea serviciilor medicale. Românii au nevoie și merită cel mai înalt nivel de îngrijire medicală. Pacienții devin din ce in ce mai informati, iar acesta este un lucru bun si care va contribui la creșterea calității. Competiția dintre Medicover și alți furnizori privați de servicii medicale garantează faptul că pacienții sunt beneficiarii unor servicii de calitate.

Al doilea aspect este consolidarea industriei. Parțial, ca urmare a dinamicii calitative, dar și a reglementărilor sporite. Și este perfect firesc ca lucrurile să se desfășoare așa în industria în care activăm.

Al treilea aspect vizează adoptarea a noilor tehnologii. Dezvoltarea tehnologiei ne permite să trăim mai mult și mai sănătos. Prin urmare, trebuie să reinvestim continuu. Iar asta presupune costuri substanțiale. În consecință, trebuie să analizăm modalitățile inovatoare de furnizare a serviciilor medicale pentru a putea susține investițiile.

De unde ar putea România să împrumute cele mai bune practici pentru industria/industriile în care activați?

Compania Medicover este prezentă în peste 10 țări din întreaga lume, printre care: Germania, Polonia și, de curând, India. Acest lucru ne permite să împărtășim cele mai bune practici. Avem conferințe științifice periodice, care facilitează schimbul de cunoștințe și avem și o academie de leadership, care le oferă șansa liderilor noștri actuali și viitori să își continue educația.

Ce vă motivează să vă treziți în fiecare dimineață să faceți business în România?

În Medicover avem oameni minunați care fac lucruri pe măsura pasiunii lor. În fiecare zi avem grijă de mamele, tații, frații, surorile, fiii și fiicele oamenilor. Acest lucru este incredibil de motivant. În România este imperativ să creștem standardele de îngrijire medicală pentru toată lumea. Și Medicover are un rol esențial în această evoluție.

Aveți un mentor? Puteți să ne spuneți cine este și ce ați învățat de la el?

Pe parcursul carierei mele, am fost incredibil de norocos să lucrez cu oameni extraordinari. Mulți dintre ei au influențat felul în care lucrez astăzi. Sunt prea mulți pentru a-i menționa pe toți. Cred că este important să fii tu însuți, dar dacă ai șansa de a învăța de la alții și de a-ți completa skill-urile de leader, vei obține cu siguranță mult mai mult. Cele două mari lecții pe care le-am învățat sunt: în primul rând, când lucrurile merg bine, leadership-ul este foarte ușor. Liderii autentici sunt aceia care își fac utile cunoștințele și competențele în situații dificile. De exemplu, vă recomand să citiți despre expediția lui Sir Ernest Shackleton către Antarctica. Veți găsi aici multe exemple de leadership inspirațional.

Cealaltă lecție pe care am învățat-o a fost că nu pot să schimb nimic din ce s-a întâmplat ieri, nu pot să influențez prea multe din ceea ce se va întâmpla astăzi, dar pot să schimb ceea ce se va întâmpla mâine. Cred că oamenii se concentrează prea mult pe ceea ce s-a întâmplat în trecut și uită să se concentreze pe ceea ce pot face în viitor. Haideți să vedem ce putem face decât să analizăm ceea ce am fi putut face sau ceea ce nu am făcut. Lumea va fi cu siguranță un loc mai bun.