FacebookTwitterLinkedIn

O inițiativă care surprinde prin originalitate și raritate vine din partea Roche Bobois, lider mondial în domeniul design-ului de mobilier de lux și retail: cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la lansarea canapelei Mah Jong, compania a invitat cinci designeri români să personalizeze tot atâtea perne din colecția Mah Jong.

Pernele unicat, avându-i ca autori pe designerii Anca Fetcu Lupu, Omid Ghannadi, Mihai Gama, Teodora Burz și Ciprian Șipoș, vor fi scoase la licitație online, în perioada 9-14 septembrie, iar fondurile strânse vor fi donate unuia dintre cele mai de impact programe sociale și educaționale din țară – „Pâine și Mâine” al Fundației World Vision.

Cei cinci designeri români care au decorat pernele Mah Jong pentru licitația din 9-14 septembrie sunt cunoscuți pentru creații originale, fie că sunt piese de mobilier sau vestimentare.

50 de ani de Mah Jong
Concepută în 1971 de pictorul, sculptorul și designerul Hans Hopfer, canapeaua Mah Jong a devenit piesa cea mai avangardistă în colecțiile Roche Bobois. Gândită ca o sofa modulară, cu trei piese principale care pot fi folosite ca atare sau combinate, Mah Jong este astăzi simbolul versatilității fără limite, integrându-se la fel de bine în dormitor, în living sau pe terasa din curte.

E o piesă foarte ușor de reinterpretat, putând fi sofa, fotoliu sau scaun de lounge. În plus, e atât de confortabilă, încât poate deveni oricând un spațiu de dormit, de relaxare sau chiar de joacă pentru cei mici. Mah Jong este produsă exclusiv manual, într-un atelier din Italia, cu tehnici similare celor utilizate în industria modei de lux.

Canapea Mah Jong Missoni Home 2021 Photo: Michel Gibert and Baptiste Le Quiniou, for advertising purposes only. Éditions Zulma.

Veritabile creații avant-la-lettre, piesele colecției Mah Jong se numără printre favoritele unor staruri internaționale ca Madonna, Beyonce și Shakira, iar designeri precum Jean Paul Gaultier, Missoni și Kenzo Takada au fost invitați de Roche Bobois să-și exprime viziunea proprie asupra excepționalului obiect de mobilier.

„Pâine și Mâine”, un program vital la sate
Demarat de Fundația World Vision, programul „Pâine și Mâine” este un proiect esențial în zona rurală, scopul lui fiind să ofere fiecărui copil defavorizat o masă caldă la școală și ajutor la teme.

Potrivit datelor World Vision, în România există astăzi peste 200.000 de copii care nu au suficientă mâncare, și mai mult de o treime dintre părinţii de la sate spun că nu au reuşit, anul trecut, să asigure alimente sănătoase și variate în familie sau au reuşit doar parțial. Mai mult, o treime dintre copii nu sunt ajutaţi niciodată atunci când au nelămuriri sau nu ştiu să îşi facă temele. Iar efectul este că abandonul școlar a crescut la toate nivelurile de învățământ și că se pierde aproape un sfert dintr-o generație, în opt ani de școală, în mediul rural.

„Educația este esenţială pentru dezvoltarea unei societăți, pentru crearea unor comunităţi puternice şi inspirarea tinerilor în a-şi atinge potenţialul. Accesul la educaţie trebuie însă să fie la fel pentru toată lumea, iar prin organizarea acestei licitații vom contribui la realizarea acestui lucru”, a  declarat Alina Dascălu, owner Roche Bobois România.

 Licitația electronică
Toți cei care sunt interesați să liciteze pentru produsele Roche Bobois sunt invitați să acceseze platforma Historic.ro, începând cu data de 9 septembrie, și să-și creeze un cont pe platformă.