FacebookTwitterLinkedIn

Libris Editorial este parte a grupului de firme Libris din Brașov, de care aparține de asemenea librăria online Libris.ro precum și librăria St.O.Iosif din centrul orașului. Cu sprijinul ambasadorului României în China, E.S. Basil Constantinescu, și datorită portofoliului reprezentativ de colaborări cu multiple edituri de prestigiu din China, Libris Editorial este unul dintre cei 20 membri fondatori ai asociației.

Asociația Editurilor din China și CEEC este formată în cadrul cooperării 16+1 și este rezultatul implementării Liniilor Directoare de Cooperare dintre China și CEEC, semnate la Budapesta (2017) și Sofia (2018). Cu un statut de organizație non-guvernamentală, acest parteneriat nou înființat va servi drept o platformă care să promoveze cooperarea în publicarea cărților și schimburile culturale între China și cele 16 țări CEEC, propunându-și să contribuie la consolidarea diversității culturale.

Printre obiectivele asociației se numără organizarea regulată a unor târguri sau de carte realizate în țările partenere, de seminarii și dezbateri pe diverse teme asociate acestui domeniu, cum ar fi drepturile de autor.