Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Librăriile Cărturești: „Avem nevoie și de food for brain iar cărțile sunt și ele niște antidepresive cu efecte demonstrate”

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
carturesti.jpg

Răspunsuri sunt furnizate de reprezentanții Librăriile Cărturești

Forbes: Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Cărturești: Întărirea prezenței online și găsirea de canale alternative de a ajunge la cei care ne sunt clienți – de la livrări în parcare, la organizarea de evenimente online.

Forbes: Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Cărturești: Reducerea programului în librării pentru a proteja angajații de expunere inutilă la riscuri în perioada în care autoritățile au recomandat reducerea deplasărilor. Și ulterior decizia de închidere a librăriilor .

Organizarea echipelor din depozit în trei „coridoare„ cu program separat pentru a reduce la minim riscul de contaminare dar asigurând totodată funcționarea. Dezinfectarea zilnică a mărfii trimise către clienți.

Forbes: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați.

Cărturești: O parte au fost deja anunțate – protecția socială a angajaților prin asigurarea șomajului tehnic și a concediilor de supraveghere a copiilor.

O altă decizie ar fi acordarea de refinanțări și suspendarea la plată a creditelor bancare pe o perioadă extinsă. Suntem în zona de „expandable income” și ne așteptăm să avem o redresare lentă și avem în această perioadă de minim 6 luni de sprijinul statului și al instituțiilor bancare.

Forbes: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dvs dacă epidemia continuă și/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie românească?

Cărturești: Creșterea capacității de livrare online și găsirea de canale alternative de vânzare, de la listarea pe platforme comune de retail pentru mai mulți playeri complementari, până la listarea în hypermarketuri și farmacii.

Până la urmă avem nevoie și de food for brain iar cărțile sunt și ele niște antidepresive cu efecte demonstrate.

Forbes: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Cărturești: Continuând să existăm (de noi depind 1.500 de furnizori, care au la rândul lor angajați) – ar fi un total de 10.000 de persoane – editori, redactori de carte, ilustratori, grafic-designeri. Și când spun asta mă refer și la funcția librăriilor în comunitate, funcția de agent cultural, de educare.

Mai ajutăm punându-ne la dispoziția comunității tot ce avem noi mai bun – capacitatea de a ajută prin ce știm noi să facem mai bine. Acum o numim biblioterapie, pentru că funcția terapeutică și soteriologică a lecturii este pusă mai bine că niciodată în valoare în acest context.

Sunt oameni care stau în izolare singuri și librării noștri sunt dispuși pe toate canalele de social media ale librăriilor Cărturești să îi consilieze cu privire la ce cărți i-ar ajută psihic să-și cultive reziliența în această perioadă grea sau pur și simplu să fie împreună, vorbind despre o carte/ un film sau muzică și lucrurile frumoase care ne aduc împreună în această perioadă dificilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii