Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

Libra Internet Bank a atras investiții de 40 mil. euro după închiderea plasamentului privat

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul.
Emil Bituleanu

În urma închiderii celor două perioade de subscriere ale celui mai recent plasament privat al băncii, Libra Internet Bank finalizează cu succes emisiunea de obligațiuni tip senior și atrage 40 de milioane de euro – suma maximă decisă prin Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA).

“Ne-am propus să atragem 40 de milioane de euro, iată că am atras 40 de milioane de euro. Este cu siguranță un nou moment de referință în istoria băncii, moment care consacră poziția Libra Internet Bank în rândul celor mai importante și sigure companii din România”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Cele două perioade de subscriere ale plasamentului privat au fost 22-23 septembrie 2021 – pentru 278 de instrumente financiare, respectiv data de 11 noiembrie 2021 – pentru 122 de instrumente financiare, fiind plasate în total 400 de obligațiuni. Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank România, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatură CMS.

Obligațiunile LIBRA28E urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România.

Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, platibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii