Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Burse |
|

Libra Internet Bank a atras 27,8 mil. euro printr-un plasament privat de obligațiuni

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul.
Emil Bituleanu

În urma unui plasament privat de obligațiuni, derulat în perioada 22-23 septembrie 2021, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro. Această sumă are rolul de a susține suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nișă și pe orientarea către cele mai noi tehnologii digitale în banking.

“Reușita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică și dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară și sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatura CMS.

“Prin acest prim plasament de obligațiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reușit să-și consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piața de capital, cea a investitorilor instituționali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligațiuni, cu potențial ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanțatori“, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

Obligațiunile urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

“Această emisiune de obligațiuni arată încă o dată complementaritatea între piața de capital și piața bancară, creându-se astfel un ecosistem în care piața financiară devine mai eficientă”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepreședinte Executiv Wholesale Alpha Bank România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii