Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Libra Bank, profit de 11,8 milioane lei în primele șase luni ale lui 2015

Libra Internet Bank a înregistrat, în prima jumătate a anului, un profit de 11,8 milioane lei, în creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Cea mai mare tranzacție din segmentul bancar a anului

În primele șase luni ale lui 2015, activele totale ale băncii au crecut cu 19,8%, la 2 miliarde lei, iar soldul surselor s-a majorat cu 20%, ajungând la 1,77 miliarde lei.  În ceea ce privește soldul creditelor, a crescut cu 20% , până la 1,26 miliarde de lei, iar rata neperformantelor a continuat să scadă, până la 7,99%.

Libra Bank este prima bancă din țară care a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un acord de garantare a creditelor în cadrul programului Uniunii Europene (UE) pentru competitivitatea IMM-urilor, și anume programul COSME.

Emil Bituleanu (Libra Bank): În curând investitorii străini se vor uita mai atent la sistemul financiar-bancar românesc

Mai exact, acordul COSME va facilita o creștere a volumului de împrumuturi acordate IMM-urilor de către Libra Bank în următorii trei ani, prin reducerea cerințelor colaterale pentru solicitanți. Astfel că, întreprinderile mici și mijlocii vor obține credite din partea Libra Bank aducând garanții care vor acoperi maxim 70% din valoarea totală a creditului, câtă vreme 50% din valoare este acoperită de FEI. Prin acordul de garantare COSME, peste 1600 de companii vor putea beneficia de finantate in conditii avantajoase, Libra Internet Bank dispunand de un plafon de 240 milioane lei pe o perioada de 3 ani.

Beneficiarii finanțării prin programul COSME sunt IMM-uri din toate domeniile de activitate, inclusiv agricultura și profesii liberale (medici și farmaciști).

Pentru anul în curs, Emil Bituleanu, șeful Libra Bank, estimează o creștere a creditării băncii pe care o conduce de 25-30% față de decembrie anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii