FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea unui credit acordat microîntreprinderilor prin programul Progress a fost de maxim 25.000 euro pe o perioada de 60 de luni, iar cele mai multe companii au solicitat finanțare pentru activitate curentă si investiții de lucru.

Libra Bank este prima bancă din țară care a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un acord de garantare a creditelor în cadrul programului Uniunii Europene (UE) pentru competitivitatea IMM-urilor, și anume programul COSME.

Emil Bituleanu (Libra Bank): În curând investitorii străini se vor uita mai atent la sistemul financiar-bancar românesc

Mai exact, acordul COSME va facilita o creștere a volumului de împrumuturi acordate IMM-urilor de către Libra Bank în următorii trei ani, prin reducerea cerințelor colaterale pentru solicitanți. Astfel că, întreprinderile mici și mijlocii vor obține credite din partea Libra Bank aducând garanții care vor acoperi maxim 70% din valoarea totală a creditului, câtă vreme 50% din valoare este acoperită de FEI. Prin acordul de garantare COSME, peste 1600 de companii vor putea beneficia de finantate in conditii avantajoase, Libra Internet Bank dispunand de un plafon de 240 milioane lei pe o perioada de 3 ani.

Beneficiarii finanțării prin programul COSME sunt IMM-uri din toate domeniile de activitate, inclusiv agricultura și profesii liberale (medici și farmaciști).

Pentru anul în curs, Emil Bituleanu, șeful Libra Bank, estimează o creștere a creditării băncii pe care o conduce de 25-30% față de decembrie anul trecut.

Ciprian Dascălu, economist șef ING: Prognozăm ca PIB-ul pe locuitor să fie de 64% în 2020