FacebookTwitterLinkedIn

Liberty Global va încasa aproximativ 750 milioane de euro (puțin peste un miliard de dolari), în vreme ce compania care va fi vândută a generat venituri de aproximativ 350 milioane de euro (451 milioane de dolari) în ultimul an de activitate având ca reper data de 30 iunie 2013, potrivit unui comunicat difuzat de Liberty Global.

Noul proprietar al Chellomedia va deține ca în urma acestei tranzacții companiile Chello Multicanal, Chello Central Europe, Chello Zone, Chello Latin America și Chello DMC. În tranzacție sunt incluse și acțiunile pe care Chellomedia le deține în diferitele televiziuni alături de CBS International, A+E Networks, Zon Optimus și alți partneri. Liberty Global va păstra doar televiziunile sale premium din Olanda – Film1 și Sport1.

Tranzacția se va încheia în primul trimestru din 2014 și este supusă unor condiții comerciale minime privind finalizarea, nefiind supusă niciunei aprobări din partea organismelor de reglementare, se mai arată în comunicatul Liberty Global, informează Media Expres.