FacebookTwitterLinkedIn

Lucrările de automatizare a trenului degrosisor și cuptoarelor cu propulsie vor crește productivitatea liniei, iar înlocuirea transformatoarelor uzate cu echipamente moderne va îmbunătăți amprenta de mediu a laminorului, potrivit companiei.

2021 este primul an în care vedem cu adevărat impactul procesului de modernizare și eficientizare operațională. Rezultatele obținute de Laminorul de Benzi la Cald dovedesc dedicarea echipei noastre de a livra atât calitatea, cât și volumele cerute de clienți. Suntem mândri că sărbătorim jumătate de secol de activitate continuă a laminorului cu astfel de rezultate. Mai departe, LIBERTY Galați își propune să investească în sustenabilitate și digitalizare și – mai ales – în perfecționarea echipei noastre, deoarece oamenii sunt cei care au construit compania în ultimii 50 de ani și ei sunt cei care vor contribui la transformarea ei într-o companie a viitorului”, a declarat Prasanta Mishra, Directorul Executiv al LIBERTY Galați.

Combinatul siderurgic de la Galați este al doilea mare consumator de energie electrică din România. Recent, compania a anunțat că bugetează investiții de 1 miliard de euro pe termen lung pentru o amprentă de carbon zero.

Ambiția companiei este de a atinge neutralitatea privind carbonul până în 2030, potrivit Directorului General al Liberty Galați Aidei Nechifor. “LIBERTY Steel Group are un plan pe termen lung de a investi până la 1 miliard de Euro în România pentru a deveni producător de oțel cu amprentă de carbon zero până în 2030 (CN30). În 2022 vom face o parte din investiții, pe măsură ce pregătim și planificăm în detaliu această transformare, primele faze fiind deja lansate”, a declarat ea recent, pentru Forbes România.