FacebookTwitterLinkedIn

Vizita din România a lui Jon Bolton a avut loc ca urmare a anunțului cu privire la achiziționarea de către Liberty House a Combinatului de la Galați de la ArcelorMittal. CEO-ul companiei Liberty Steel s-a întâlnit joi, 25 octombrie, la București, cu Viorel Ștefan, vicepremierul României. Cei doi au discutat despre oportunitățile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susține planurile ambițioase de creștere și de investiții în infrastructură. Aceste oportunități includ, pe de o parte, creșterea capacității de producție a Combinatului, iar pe de altă parte, investițiile în educație, cercetare și dezvoltare precum și explorarea potențialului de a crea noi produse din oțel cu o valoare adugată.

De asemenea, oficiali ai Liberty House s-au întâlnit cu reprezentanți ai echipei de management și ai sindicatelor de la Galați și au discutat despre planurile de creștere a capacității cu 1 milion de tone până în anul 2021-2022, precum și despre intenția de a investi în producția primară de oțel și în cea de rulouri laminate la cald.

În momentul de față Liberty fabrică produse ce pot completa oferta existentă a Combinatului de la Galați și astfel susține actualul plan de dezvoltare în România. Aceste produse includ produse tubulare  pentru petrol și gaze naturale, șine pentru căile ferate, produse speciale pentru industria aviatică și de apărare.

În plus, a fost adusă în discuție posibilitatea colaborării și pe alte paliere cu Alianța GFG, cum ar fi:servicii financiare, energie, infrastructură și zona imobiliară. Rolul Fundației GFG în încurajarea, susținerea și promovarea tinerilor care își doresc să urmeze o carieră în zona industrială a fost, de asemenea, o prioritate pe agenda discuțiilor.

Recent, grupul britanic Liberty, parte a Alianței mondiale GFG aparținând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat un acord condiționat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, printre care și ArcelorMittal Galați. Finalizarea procesului de achiziție a pachetului de dezinvestire (format din combinatele de la Ostrava, Galati, Skopje și Piombino) depinde de finalizarea achiziției combinatului Ilva de către Arcelor Mittal și  este condiționat de aprobarea Uniunii Europene precum și de concluziile consultărilor cu consiliile angajaților la nivel local și european.

Citește și: Grupul britanic Liberty, deținut de indianul Sanjeev Gupta, cumpără combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați