FacebookTwitterLinkedIn

Noile reguli pentru utilizarea DEP la bordul aeronavelor au fost emise de către EASA – Agenția Europeană de Siguranță a Aviației şi adoptate de către Autoritatea de Aviaţie Civilă din Ungaria. În conformitate cu acestea, Wizz Air va permite utilizarea acestor dispozitive în modul de funcţionare zbor, în orice fază a zborului.   

Pasagerii sunt rugaţi să îşi scoată căştile atunci când sunt anunţate aspecte legate de siguranţa la bord şi să închidă dispozitivele electronice atunci când echipajul nu poate confirma că funcţionarea acestora în modul zbor corespunde cu criteriile de utilizare în timpul zborului. Dispozitivele electronice mari care ar putea cauza răniri, precum laptop-urile, vor trebui depozitate în timpul decolării şi aterizării.

Pornind de la ideea că “dispozitivele electronice portabile, Ebook-urile, tabletele PC sau telefoanele mobile, sunt o parte importantă a vieţii noastre cotidiene, iar noile reguli referitoare la utilizarea acestora în timpul zborului au fost emise de către EASA şi adoptate de autoritatea din Ungaria (CAA)”, Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air, a declarat că îi face plăcere să permită astfel  „celor peste 13 milioane de pasageri anual să îşi folosească gadget-urile atunci când zboară cu Wizz Air. În conformitate cu noile reguli, pasagerii  trebuie să se asigure cu aceste dispozitive funcţionează în modul zbor din momentul în care uşile aeronavei s-au închis şi până la debarcare. Încurajăm pasagerii să îşi aducă cu ei dispozitivele favorite şi să citească o carte sau să privească un film atunci când zboară la tarife reduse, în timp ce echipajul nostru le asigură confortul necesar până la destinaţie”.