Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Liban: Risc de prăbușire pentru 60 de clădiri istorice după explozie

În urma exploziei devastatoare de pe 4 august din Beirut, aproximativ 640 de clădiri istorice au fost afectate, în timp ce alte 60 sunt în pericol să se prăbușească.
 aboneaza-te
Liban

În urma exploziei devastatoare de pe 4 august din Beirut, aproximativ 640 de clădiri istorice au fost afectate, în timp ce alte 60 sunt în pericol să se prăbușească, informează AFP, conform Agerpres.

Evaluarea realizată de Sarkis Khoury, directorul general pentru antichități din cadrul Ministerului libanez al Culturii,  arată că cel puțin 8.000 de clădiri au fost avariate, majoritatea dintre acestea fiind localizate în cartierele Gemayzé şi Mar-Mikhaël.

Pe această cale, Sarkis Khoury a solicitat lucrări urgente pentru a preveni înrăutățirea daunelor odată cu instalarea sezonului ploios. Noul comunicat de presă arată că explozia din 4 august a avut un impact major și asupra muzeelor, precum ”Muzeul Naţional din Beirut, Muzeul Sursock şi Muzeul Arheologic al Universităţii Americane din Beirut, dar şi asupra unor spaţii culturale, galerii şi situri religioase”.

Unesco a anunțat că va conduce operațiunea de recuperare și reconstrucție a clădirilor culturale printr-o mobilizare de forțe în Beirut. Între timp, ONU a anunțat că a “mobilizat organizaţii culturale şi experţi importanţi din Liban şi din străinătate”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii