Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

News |
|

Liban: Centralele de energie au fost oprite, farmaciile nu mai au medicamente

Principalele centrale termice din Liban au fost oprite din cauza lipsei de combustibil, în timp ce majoritatea farmaciilor au intrat în grevă.  
Liban pumn criza politica si economica

Liban se confruntă cu mari probleme economice. Oprirea centralelor de energie a agravat problemele cu care se confruntă sectorul, mai ales că multe zone aveau acces la electricitate doar două ore pe zi.

De asemenea, majoritatea farmaciilor din Liban au intrat în grevă din cauza lipsei de medicamente. Asociaţia deținătorilor de farmacii a anunţat că 80% din farmaciile din Beirut sunt închise, iar în ţară procentul se ridică la 50%.

Complementar, mai multe zone din Liban se confruntă cu raţionalizarea apei, căci staţiile de pompare sunt alimentate cu motorină şi nu au resursele necesare pentru a funcţiona la niveluri optime.

Lira libaneză, moneda Libanului, s-a prăbușit la minime istorice. Lipsa valutei străine pentru companiile din domeniu energetic şi farmaceutic face dificilă plata unor furnizorilor de combustibil şi medicamente.

Toate aceste probleme au dus la proteste în masă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii