Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

LG va plăti 1,9 miliarde de dolari companiei General Motors din cauza unor defecțiuni de fabricație la bateriile auto

LG Electronics a acceptat să plătească această sumă companiei auto americane, ca urmare a costurilor determinate de chemarea la revizie a modelului electric Chevrolet Bolt EV, ale cărui baterii fabricate de firma sud-coreeană prezintă defecte și au provocat incendii la o serie de autovehicule.
Lg,Electronics,Poland,,Sign,,Logo,,Emblem,On,The,Roof,(branch

General Motors (GM) a anunţat printr-un comunicat că acordul cu LG Electronics îi va permite să recupereze aproape în totalitate cele două miliarde de dolari ce reprezintă costurile de reparaţii ale autovehiculelor. Producătorul auto a menţionat că speră să înceapă reparaţiile luna aceasta, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

GM a trebuit să cheme la revizie toate autovehiculele Chevrolet Bolt EV, principalul model electric al companiei, produse din 2016, din cauza unui defect la modulele bateriilor furnizate de LG Electronics.

Rambursarea celor 1,9 miliarde de dolari se va reflecta în rezultatele din al treilea trimestru al acestui an, a subliniat GM.

Iniţial, GM a chemat la revizie, la nivel mondial, 69.000 Bolt EV, modele din 2017 și până în 2019, pentru a rezolva problema bateriilor şi a estimat că aceste defecţiuni o vor costa circa 800 de milioane de dolari. Pe 20 august, GM a anunţat extinderea chemărilor la revizie a autovehiculelor Bolt EV, până la 73.018 unităţi, fiind vizate modelele din 2019-2022, ceea ce va presupune cheltuieli suplimentare de un miliard de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii