Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

LG va investi 5,2 mld. de dolari în producția de materiale pentru bateriile vehiculelor electrice

Compania intenționează să investească în următorii patru ani pentru a începe producția substanțelor chimice și materialelor utilizate în producția bateriilor destinate vehiculelor electrice, în încercarea de a-și reduce dependența de China.  
Tel,Aviv,,Israel,,October,6,,2016:,Lg,Logo,On,A

Investiția celui mai mare producător de baterii din lume vine într-un moment în care încercările țărilor și producătorii de automobile de a se îndepărta de vehiculele alimentate cu combustibili fosili sunt complicate de dependența industriei de rafinăriile și fabricile din China. Țara este de departe cel mai mare procesator al planetei pentru mineralele necesare producției de baterii, scrie Financial Times.

Analiștii se așteaptă ca această mișcare a LG să contribuie la reducerea dependenței globale de China pentru procesarea materialelor pentru baterii.

LG Chem, care se ocupă cu producția de baterii în cadrul grupului, a declarat miercuri că își va diversifica producția de materiale importante, inclusiv cele utilizate în catozi, anozi și separatoare.

„Vom reinventa compania în cel mai mare producător mondial de materiale pentru baterii”, a spus Shin Hak-cheol, director executiv LG Chem.

LG va căuta investiții și parteneriate în rândul companiilor de minerit, de topire și rafinare pentru a-și îmbunătăți aprovizionarea cu metale, a adăugat Shin.

Coreea de Sud găzduiește câțiva dintre cei mai mari producători din lume de baterii pentru vehicule electrice, precum LG Energy Solution, SK și Samsung. LG Energy are fabrici de producție a bateriilor în China, Polonia și SUA și în Coreea.

LG estimează că piața materialelor pentru baterii va crește mai mult decât dublu, ajungând până la aproximativ 87 miliarde dolari în anul 2026.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii