Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„Lewis Warder”, o piesă de șah medievală, a fost găsită după 55 de ani. Cât valorează acum

O piesă medievală de șah – cunoscută sub numele de „Lewis Warder”, una dintre cele cinci care lipsesc de aproape două secole – se rătăcise într-un sertar din Edinburgh.

Un comerciant de antichități din Scoția  a cumpărat, în urmă cu 55 de ani, o piesă de șah din perioada medievală pe care a plătit 5 lire sterline. Bărbatul nu a bănuit o secundă că a luat în posesia sa una dintre cele mai faimoase și prețioase piese de șah din lume.

O piesă de șah medievală a fost găsită după 55 de ani. Cât valorează acum

Familia comerciantului, care a moştenit bunurile acestuia, a găsit piesa într-un sertar și au hotărât să meargă la casa de licitaţie Sotheby din Londra pentru o evaluare.

Acolo au aflat că „Lewis Warder” ar putea fi licitată cu 1 milion de lire sterline (1,3 milioane de dolari), potrivit LiveScience.

Pionii Lewis au fost găsiţi pe insula Lewis din Scoţia, în 1831, dar circumstanţele descoperirii lor sunt învăluite în mister. În total au fost 93 de piese, iar teoria despre originea acestora este că au fost sculptate între sfârşitul secolului al XII-lea şi începutul secolului al XIII-lea, în Trondheim, Norvegia, declară casa de licitaţii Sotheby’s .

Din cele 93 de piese descoperite în 1831, 82 se află la British Museum din Londra, celelalte 11 fiind păstrate în cadrul colecţiei Muzeului Naţional al Scoţiei din Edinburgh.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii