FacebookTwitterLinkedIn

Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania

Forbes: Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie?

Leszek Wacirz: Deși este vară suntem cu motoarele turate la maximum și suntem bucuroși să punem umărul la redresarea economiei. Sectorul nostru alimentar a avut un rol crucial în vremuri de criză.

Echipa Nestlé contribuie de 25 de ani la comunitatea locală și este motivată să se alăture eforturilor partenerilor sociali și de afaceri pentru susținerea domeniilor afectate de pandemie. În acest sens, demarăm concursul de proiecte „Creștem împreună“, prin care suntem în căutare de 10 idei sau proiecte care ar putea ajuta la redresarea României.

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate?

Leszek Wacirz: În toate business-urile și în toate domeniile există incertitudini, lipsă de predictibilitate și riscuri pe care ni le asumăm cu toții când pornim la drum, mai ales în perioadele de criză. Dar această perioadă poate veni atât cu provocări, în funcție de agilitatea companiei și reziliența în perioadele de schimbare.

Într-adevăr, există mai multă predictibilitate, datorită ridicării unor restricții se îmbunătățesc lucrurile, putem organiza evenimente și avem mai multă libertate de mișcare, păstrând toate elementele de siguranță atât pentru clienții noștri, cât și pentru colegii noștri.

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Leszek Wacirz: Sunt o persoană optimistă, dar și realistă și pragmatică. Anul acesta sărbătorim 25 de ani în România și este o perioadă în care venim cu multe lansări, cu multe produse cu care vrem să ne răsfățăm consumatorii și să le mulțumim pentru că ne aleg în fiecare zi.

Am continuat și în perioada pandemiei proiectele noastre de responsabilitate socială și acum mai mult decât oricând ne dorim să venim în sprijinul comunității locale, deci nu mă îngrijorează decât faptul că ziua are doar 24 de ore și vrem să facem atât de multe proiecte, nu vrem să renunțăm la nimic din tot ce ne-am propus pentru anul acesta. Deci știu că va fi o vara fierbinte și la propriu și la figurat!

Forbes: Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Leszek Wacirz: După o vară fierbinte, va urma o toamnă la fel de intensă! Lucrăm să aducem noi produse interesante, cu lansări mari în retail, pentru consumatorii noștri care sunt atenți la un stil de viață sănătos.

Dezvoltăm în mod constant impactul nostru în programe pentru comunicate, precum „Și eu trăiesc sănătos! -SETS” inițiat de Fundația PRAIS, „Traista cu sănătate” inițiat de Fundația pentru tradiții sănătoase, International Chefs Day pentru nutriție și stil de viață sănătos; prin proiectul Popas vom planta 25.000 de copaci; prin proiectul Alliance for YOUth încercăm să oferim noi oportunități de carieră tinerilor, iar prin Young Culinary Talents încurajăm oamenii tineri și pasionați în arta gătitului.

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Leszek Wacirz: Planurile mele de vacanță se referă la petrecerea timpului cu familia și cei dragi, atât în România, cât și în străinătate. Am simțit gustul minunat al frumuseții pe care România o are de oferit, trecând printr-o excursie extinsă cu rulota împreună cu familia mea anul trecut și planificăm ceva similar și în această vară, dar în Polonia de data aceasta.

(6 iulie 2021)