FacebookTwitterLinkedIn

Liderul autoritar: Covalact a fost preluat de Lactalis, aflat la a treia a achiziție pe piața românească

Echipa Leroy şi Asociaţii, formată din Bruno Leroy (Partener), Andreea Toma (Partener) şi Eleonora Udroiu (Partener) (foto, de la stânga la dreapta), a asistat grupul francez în toate aspectele tranzacţionale şi de reglementare ale operaţiunii (inclusiv în redactarea şi negocierea documentelor de tranzacţie, obţinerea acordului asupra concentrării economice, precum şi în negocierea angajamentelor solicitate de către Consiliul Concurenţei).

Consiliul Concurenței: Lactalis poate prelua Covalact, dacă cesionează marca de unt „La Dorna”, pentru o anumită perioadă

Suntem mândri să oferim consultanţă juridică de înaltă calitate grupului Lactalis de peste 10 ani şi să îi asistăm în cele mai mari tranzacţii de pe piaţa de lactate din România. Suntem totodată recunoscători pentru oportunitatea de a lucra cu Lactalis în această achiziţie de mare calibru, care consolidează poziţia de lider de piaţă a clientului nostru şi reprezintă un proiect valoros pentru practica noastră de M&A (n.red. – mergers & aquisitions, M&A)”, a declarat Bruno Leroy, partener fondator al societăţii Leroy şi Asociaţii.

Compania Albalact va fi preluată de grupul francez Lactalis

În 2016, Leroy şi Asociaţii a acordat asistenţă juridică grupului francez în cea mai mare tranzacție din ultimii cinci ani din industria alimentară, în urma căreia Lactalis a achiziţionat Albalact, printr-o ofertă publică de preluare voluntară desfășurată pe Bursa de Valori București, urmată de procedura de retragere a acţionarilor minoritari ai Albalact (squeeze-out).

Albalact a fost retrasă de pe BVB

Leroy şi Asociaţii este prezentă de aproape 20 de ani pe piaţa locală, cu o echipă formată din 20 de avocaţi. Iniţial, societatea de avocatură a funcţionat ca birou local al cabinetului francez Gide, dobândind de-a lungul timpului recunoaștere prin implicarea sa în unele dintre cele mai semnificative investiţii şi operaţiuni realizate în România.

Sezonul investitorilor