FacebookTwitterLinkedIn

El este mandatat de Banca Transilvania să coordoneze integrarea Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 20 de ani de experiență în banking, Leontin Toderici a fost, din 2013, Director General Adjunct-Chief Operations Officer la BT.

De-a lungul timpului, a coordonat proiecte de importantă strategică pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, iar două dintre acestea au fost premiere mondiale: înlocuirea core-bankingului BT cu soluția Oracle Flexcubeavand ca platformă tehnică tehnologia Exadata și Exalogic și lansarea serviciului de transfer de bani Western Union prin intermediul bancomatului.

Doctor în informatică economică și absolvent al EMBA CNAM Paris – ASE București, acesta a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare în cadrul Universității Tehnice, precum și Facultatea de Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai, în Cluj-Napoca.

Bancă Transilvania a devenit în aprilie 2018 proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN.