Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Leonardo Badea, deputat PSD, este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat, miercuri, cu majoritate de voturi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în aceeaşi şedinţă fiind votat şi Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF, informează NEWS.RO.
 aboneaza-te
Badea_Leonardo

Comisiile parlamentare de buget-finanțe: Deputatul PSD Leonardo Badea, validat pentru funcția de președinte ASF

Leonardo Badea a fost numit preşedinte al ASF cu 321 voturi „pentru” şi 38 voturi „împotrivă”, în vreme ce Wlassopol a primit 338 voturi „pentru” şi 21 voturi „împotrivă”.

Leonardo Badea a declarat, la finalul audierii de luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect. „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul”.

Întrebat ce intenţii are în privinţa poliţelor RCA, Leonardo Badea a susţinut că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenţia noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi să protejăm interesele consumatorilor.”

Postul de preşedinte al ASF a rămas vacant după revocarea din funcţie a lui Mişu Negriţoiu, pe 11 mai, în urma aprobării de către Parlament a unui raport prin care acestuia i se imputa modul în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

VEZI AFACERILE EDITURILOR ÎN ANUL 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii