FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

În ultimul an, la SkyTower, am fost mai implicați în dezvoltarea noastră operațională, prin consolidarea relațiilor cu chiriașii noștri și planificarea de noi proiecte. Iar acum nu este momentul pentru o vacanță de la business. Din contră, este timpul să creștem aceste relațiile de afaceri, să valorificăm experiența acumulată și să găsim abordări mult mai sustenabile pentru activitățile noastre. Prin urmare, vom folosi următoarele câteva luni pentru a dezvolta mai multe proiecte pornite la începutul acestei veri și pentru a pregăti noi facilități pentru turn.

La nivel personal, este normal ca majoritatea să ne bucurăm de vacanță, după mai bine de un an de pandemie și presiune. Acum avem timpul necesar pentru a ne reconecta cu cei dragi, să călătorim puțin și să ne reîncărcăm. Încurajez echipa noastră și partenerii să se preocupe și de acest aspect personal și să găsească echilibrul potrivit în această nouă dinamică.

Certitudini și predictibilitate

Sentimentul că vom ajunge la un nou normal a devenit din ce în ce mai puternic în această primăvară, pe măsură ce numărul de cazuri noi de Covid-19 a început să scadă. În consecință, numărul angajaților care se întorc la birou s-a dublat față de anul trecut, iar încrederea în economia locală este în creștere. Piața locală este solidă, cu performanțe bune chiar și în timpul pandemiei, de aceea interesul investitorilor internaționali pentru proiectele locale revine rapid.

Aceste tendințe ne-au motivat să începem trei noi proiecte de investiții la SkyTower, cu accent pe funcționalitatea și confortul clădirii. Avem deja în curs lucrări de modernizare pentru lobby-ul clădirii principale, în timp ce la mezaninul clădirii avem începută amenajarea unui centru de evenimente cu o suprafață de 450 mp. De asemenea, la exterior dezvoltăm pentru angajații și vizitatorii noștri o grădină urbană de 800 mp.

Certitudinea acestei veri este pentru noi în dezvoltarea acestor proiecte, în timp ce ne pregătim pentru primirea a tot mai multor colegi din turn care se întorc la birou.

Îngrijorări

Ca societate și comunitate de afaceri, am putea spune, după toate încercările pandemiei, că suntem pregătiți să rezolvăm o altă provocare pe care ar putea să o aducă Covid-19. În același timp, pandemia ne-a arătat că încă ne poate surprinde cu noi tulpini care se răspândesc global. În această optică, principala preocupare ar fi cu privire la evoluția pandemiei și la un posibil nou val în toamnă.

În consecință, o frânare de ordin economic din cauza unui nou val pandemic ar influența și mai mult mediul de afaceri, care se află acum în plin proces de mobilizare a resurselor.

Planuri de business

2021 aduce optimismul noilor proiecte, împreună cu un feedback foarte puternic al mediului de afaceri și o revenire bună a majorității sectoarelor locale. Ne înscriem în aceeași tendință, ne folosim de experiența acumulată și alocăm resurse pentru a dezvolta noi facilități în cadrul SkyTower.

Ca prioritate de business, ne-am asigurat mai întâi că respectăm și că avem un loc de muncă sigur, primind certificatul de conformitate Covid-19. De asemenea, am obținut certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care ia în considerare cele mai bune practici și măsoară impactul de mediu în timpul operarii și întreținerii clădirii.

În continuare, ne-am orientat către transformarea sustenabilă și am instalat stații de încărcare gratuite pentru mașinile electrice ale chiriașilor noștri, astfel încât împreună să facilităm și să promovăm un mod de mobilitate ecologic.

În ceea ce privește facilitățile turnului și confortul, facem un pas mai departe cu o mulțime de proiecte în desfășurare. Acesta pare momentul potrivit pentru a le implementa.

Vacanță în țară sau străinătate

Am planificat pentru luna august o vacanță cu familia în Italia, pentru a vizita lacurile și regiunea montană. Împreună cu copii ne vom reîncărca bateriile și ne vom bucura de locuri noi, dar și de bucătăria italiană.

În luna septembrie, plănuiesc să-mi aduc familia în România, pentru a le arăta frumusețea acestei țări, care a devenit al doilea cămin pentru mine. România este o țară bogată în istorie, cultură și frumuseți naturale remarcabile.