Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Lenovo îşi face intrarea în Cloud

Cloud_computing.svg_.png
Compania chineză Lenovo, al doilea cel mai mare producător de computere din lume, şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona Stoneware Inc, anunţă presa internaţională. 

 

Prin integrarea companiei cu sediul în Statele Unite, chinezii îşi vor face inrarea pe segmentul de Cloud Computing. Totodată, prin intermediul firmei americane, Lenovo va putea să concureze cu serviciul iCloud al Apple.

Stoneware produce software-ul utilizat de administaţiile publice şi şcolile americane care le permite sincronizarea datelor pe mai multe device-uri mobile.

Anunţul referitor la o achiziţia companiei americane este cel de-al doilea în mai puţin de trei săptămâni, după ce în luna septembrie Lenovo şi-a făcut cunoscute planurile de a cumpăra grupul brazilian CCE contra sumei de 147 de milioane de dolari.  

Totodată, achiziţia Stoneware reprezintă primul pas făcut de Lenovo pe piaţa de software. Până în acest moment, compania cu sediul la Beijing şi-a adăugat în portofoliu divizia de PC-uri a IBM (în 2005), Medion, un producător german de calculatoare (în 2011), precum şi NEC Corp, o firmă cu sediul în Tokio (tranzacţia a fost realizată tot anul trecut). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii