FacebookTwitterLinkedIn

Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deținută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primește o nouă companie de portofoliu cu aproape 3,500 de angajați în întreaga lume – aproximativ 2,800 în SUA – care proiectează, construiesc, vând și oferă suport pentru dispozitivele Motorola.

Prețul total de achiziție la finalizare a fost de aproximativ 2,91 miliarde de dolari (preț supus unor ajustări ulterioare), care include aproximativ 660 de milioane de dolari în numerar și 5,19 miliarde de acțiuni Lenovo nou emise, cu o valoare agregată de 750 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 4,7 procente din acțiunile Lenovo, care au fost transferate către Google la finalizare.

Restul de 1,5 miliarde de dolri vor fi plătite către Google sub forma unui angajament pe o durată de trei ani. O compensație separată în numerar de aproximativ 228 de milioane de dolari a fost plătită de către Lenovo către Google pentru numerarul si capitalul deținut de Motorola la momentul finalizării.

Google va păstra în proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, în timp ce Motorola va primi o licență pentru o parte de acest portofoliu și alte drepturi de proprietate intelectuală. Motorola va păstra peste 2000 de componente ale unor patente și un mare număr de acorduri cross-license pentru patente, precum și marca și portofoliul Motorola Mobility.

Liu Jun, vice-președinte executiv Lenovo Mobile Business Group, va fi președinte al Consiliului de Conducere al Motorola. Rick Osterloh, un veteran al Motorola, va rămâne președinte și COO al Motorola.