FacebookTwitterLinkedIn

,,Piața Smartphoneurilor este extrem de competitivă, iar pentru a evolua în acest domeniu presupune să te concetrezi doar pe asta. De aceea credem că este în avantajul Motorola să facă parte dintr-o companie precum Lenovo – care deține deja un business în creștere pe segmentul smartphoneurilor și este cel mai mare producător de PC-uri din lume”, declară Larry Page, CEO-ul Google, citat de Forbes.com.

Vezi ce achiziții au mai făcut recent cei de la Google

În schimb, compania americană a anunțat că se va concentra pe dezvoltarea de softurilor Android pentru smartphoneuri și  va deține în continuare majoritatea patentelor Motorola. Celor de la Lenovo le revine un portofoliu de peste 2.000 de patente precum și dreptul de utilizare a brandului Motorola Mobility.

Recent grupul chinez Lenovo a preluat divizia de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru 2,3 miliarde de dolari, după ce în 2005 a cumpărat de la IBM divizia de PC-uri a și brandul de PC-uri Think. Achiziția companiei Motorola le oferă posibilitatea celor de la Lenovo sa între puternic pe piața smartphone-urilor în zole strategice precum Statele Unite.